x

Her er GAFFAs dårligst anmeldte Roskilde-koncert nogensinde

Her er GAFFAs dårligst anmeldte Roskilde-koncert nogensinde

Vi kigger tilbage i arkiverne

Årets Roskilde Festival er som bekendt desværre aflyst, men vil gøre vores bedste for alligevel at give dig lidt af Roskilde-stemningen. Ikke mindst her i det, der skulle være festivalens 50. jubilæumsår.

I den forbindelse har vi været en tur i arkiverne og gennemlæst samtlige de flere end 1000 Roskilde-anmeldelser, vi har skrevet, siden vi begyndte at anmelde fra festivalen i 2001. Til vores overraskelse har kun én koncert fået bundkarakteren 1 stjerne, og dermed er det den dårligste anmeldte Roskilde-koncert nogensinde i GAFFA-regi. 

Den tvivlsomme ære tilfalder Red Hot Chili Peppers og deres optræden på Orange Scene om aftenen den 7. juli 2007.

LÆS OGSÅ: TILBAGEBLIK: Her er samtlige 6-stjernede Roskilde-anmeldelser 2001-2019

Vi bringer her Morten Thornvigs anmeldelse i sin helhed:

"Peber-drengene diskede op med en pinlig plat parodi af en koncert

De swingende funkrockere fra L.A. leverede lørdag nat årets uden tvivl ringeste koncert på den smatvåde festival.

Fuldstændig blottet for gnist og glæde lallede bandet sig gennem nogle uhørt rodede udgaver af deres ellers så stabile bagkatalog.

Jo, de spillede da ”Give It Away”, men det var bare ikke nok til at redde den farce, koncerten på Orange Scene udviklede sig til.

Der blev jammet jammerligt i uendeligheder mellem hvert nummer, og det var virkelig småt med lyspunkter.

Når der så endelig blev vrænget en skæring ud af højtalerne, druknede forsanger Anthony Kiedis’ vage vokal fuldstændig, så man ikke kunne høre andet end den fulde færing til højre, der bøvsede sig vej gennem hittet ”By the Way” fra 2002-pladen af samme navn.

Bandet havde absolut ingen "connection" med publikum, ingen spilleglæde og intet engagement. Det var mudret, surt og trist.

Vi blev tilmed snydt for ”Under the Bridge”, ”Suck My Kiss” og ”Otherside”. Og de mange andre sprøde sommerhymner som bandet ellers er garant for på plade, fik Roskilde aldrig fornøjelsen af.

Jeg er ellers en af de få, der trofast har holdt fast i og forsvaret bandet siden Mother’s Milk fra 1989, men nu gider jeg sgu ikke længere. Hvis man ikke kan levere live, så skal man blive hjemme! Og det skulle RHCP i høj grad have gjort.

Publikum følte sig virkelig snydt og stod blot tilbage med følelsen af, at vi mindst lige så godt kunne være blevet hjemme i vores regnvåde soveposer.

Hellere det end at stå der og se på fire halvgamle mænd sjofle sig gennem en himmelråbende ringe koncert.

Og jo flere ord jeg fylder på denne anmeldelse, eller advarsel om man vil, jo mere bliver jeg overbevist om, at de hæderkronede chilipebre ikke kun leverede den dårligste koncert på dette års festival, men også den kummerligste omgang kattejammer, jeg nogensinde har oplevet på Roskilde."

I 2016 kom Red Hot Chili Peppers tilbage til samme scene og gav en koncert, der ifølge en anden GAFFA-anmelder, Kristoffer Veirum, var marginalt mindre dårlig.

LÆS OGSÅ: Chilipebrene brændte ikke Chili Klaus' gane


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA