Nyhed

Nyt succesfuldt format: Knap 1000 til koncert i Tyskland

GAFFA.dk – alt om musik

Som et eksperiment deltog 960 personer i to koncerter, der blev afholdt denne weekend i Tyskland. Bagmændene kalder eksperimentet en succes og planlægger fremtidige koncerter med samme format. 

I weekenden kunne 960 personer samles til to stående koncerter i byen Oschatz i Tyskland, skriver IQ Magazine. Koncerterne var med dj-duoen Gestört aber Geil og rockbandet Goitzche Front. De blev afholdt som en del af et eksperiment, hvor man forsøgte at samle de mange mennesker på corona-ansvarlig vis. 

Koncertformatet betød blandt andet, at publikum blev inddelt i grupper af fire med barrierer imellem grupperne. Tilskuerne havde købt billet til det enkelte område, hvis pris varierede efter afstand til scenen. 


LÆS OGSÅ: Joy Mogensen åbner for hjælp til kulturlivet - herunder spillesteder

Derudover var gangsystemet gjort ensrettet for at undgå kontakt mellem grupper, mens håndsprit var tilgængeligt ved indgangen, madområderne og toiletfaciliteterne. 

Konceptet er udtænkt af en række eventspecialister, herunder de tyske koncertarrangører Newado Entertainment, der kalder det en succes og har planer om at genbruge formatet. 


“Tilbagemeldingerne fra de mere end 1.500 gæster i løbet af weekenden var positiv,” har de udtalt til IQ Magazine. 

LÆS OGSÅ: Udkast til retningslinjer for genåbning af spillesteder vækker voldsom kritik

Snart uden loft


Byen Oschatz ligger i delstaten Sachsen, hvor det i øjeblikket er lovligt at holde arrangementer med op til 1.000 tilskuere. 

I samme delstat er der fra første september planer om at fjerne begrænsningen for det maksimale antal deltagere til store events. Andre steder i Tyskland er store events forbudte indtil november. Dog med undtagelse af arrangementer, der kan tracke infektioner og overholde hygiejnereglerne.  

For eksempel forventes det, at den store tyske branche- og showcasefestival Reeperbahn stadig afholdes i Hamborg til september.


I Danmark er stående koncerter indendørs og udendørs fortsat ulovlige. Derudover må højst 500 siddende publikummer deltage i en koncert, hvilket har udløst kritik fra den danske livebranche.  

ANNONCE