Nyhed

Joy Mogensen om nødråb fra kulturlivet: Ingen kender efteråret

GAFFA.dk - alt om musik

I et opslag på Facebook skriver kulturministeren, at ministeriet har brugt sommeren på at forberede sig på forskellige scenarier. 

"Det spørgsmål, jeg oftest får, er: ‘Bliver efteråret ligesom foråret?’

Jeg ville ønske, at jeg kunne svare. Men det er der ingen, som kan. Viruset er stadig en ukendt og uforudsigelig fjende. Det vigtige er, at vi bliver ved at have styr på situationen."


Det skriver kulturminister Joy Mogensen (S) i et nyt opslag på Facebook.

De sidste par uger og måneder har stemmer fra kulturlivet og de danske spillesteder ellers gentagne gange bedt om at vide, hvilke forhold og retningslinjer der venter efter den første september, når de nuværende hjælpepakker udløber, og genåbningen af Danmark er sat til at fortsætte med igangsættelsen af den såkaldte fase 4 – som også måske udskydes.

– Hele vores efterår er booket, men vi ved faktisk ikke, om vi kan overholde kontrakterne. For vi ved ikke, hvad der skal ske til den tid. Det er enormt afmægtigt at se, hvordan det buldrer derudad, mens vi ingenting ved, har spillestedsleder Mia Fuglsang Holm tidligere sagt til GAFFA. 


LÆS OGSÅ: Dansk Live om udskudt fase 4: Uden hjælp går en lang række spillesteder konkurs

Forberedt sig hele sommeren

Kulturministeren skriver også i opslaget, at ministeriet har brugt sommerferien på at forberede sig på alle tænkelige scenarier.


"Derfor er vi allerede i fuld gang med indspil til de forhandlinger, hvor partierne bestemmer forsamlingsforbuddets fremtid, og hvordan vi går ind i efteråret. 

Mødet afholdes den 12. august, hvor Folketingets partier skal diskutere den videre genåbning af Danmark. 

Tidligere i dag fortalte kulturministeren i øvrigt ifølge Ritzau, at spillesteder, der bliver ramt af, at forsamlingsforbuddet alligevel ikke hæves fra 100 til 200 personer, kan forvente at få økonomisk kompensation.


LÆS OGSÅ: S-Kulturordfører vil ikke afvise forslag om genåbning af spillesteder

ANNONCE