Nyhed

Aarhus Festuge er aflyst

GAFFA.dk – alt om musik

Aarhus Festuge er netop blevet aflyst, oplyser Aarhus Kommune

”Det er den melding, vi har ventet på. Vi har fået en klar anbefaling om at foretage en aflysning, og det vil vi naturligvis efterkomme. Det er den rigtige beslutning i den nuværende situation, hvor epidemien fortsat hersker i byen. Med den klare anbefaling fra sundhedsmyndighederne træffes beslutningen nu frem for at afvente det planlagte bestyrelsesmøde mandag,” siger borgmester Jacob Bundsgaard på aarhus.dk


Der har i de senere dage været en stor diskussion blandt aarhusianske byrådspolitikere om, hvorvidt Aarhus Festuge skulle aflyses grundet det stigende antal corona-smittede i byen i de sidste par uger.

I går udtalte borgmester Jacob Bundsgaard, der også er formand for festugens bestyrelse, til Aarhus Stiftstidende, at han på mandag den 17. august ville træffe den endelige beslutning sammen med festugens øvrige bestyrelse. Den beslutning har han så allerede truffet nu.

Festugen var i forvejen planlagt til at finde sted i en nedbarberet udgave i forhold til de normale festuger. Den store åbningskoncert i Rådhusparken var eksempelvis aflyst i år.


Festugen: Vi ses i 2021 med fornyet styrke

Facebook skriver Aarhus Festuge:

"Vi har hos Aarhus Festuge i dag fået den beklagelige melding, at Festugen er blevet aflyst.
Festugen er vores hjertebarn, og hvert år arbejder vores hold af medarbejdere for at skabe en Festuge, der hylder byens kulturliv. I år har vi haft en ekstra udfordring – Covid-19.
 
Vi har brugt året på at tilpasse, lytte til pressemøder og tilpasse igen, indtil vi havde en Festuge på tegnebrættet, som var langt fra en normal Festuge, men som tog hensyn til den virkelighed, vi står i i år.
 
Desværre udvikler Covid-19-situationen sig hele tiden. Og i sidste ende har det fået store konsekvenser for Festugen. Vi har hele tiden været opmærksom på de anbefalinger, vi har fået fra sundhedsmyndighederne, og det gælder naturligvis også nu.
 
Aarhus Festuge 2020 er aflyst – men vi glæder os til, at vi ses i 2021 med fornyet styrke."
 
Var klar til at gennemføre

I sidste uge udtalte Aarhus Festuges direktør Rikke Øxner (billedet) til GAFFA, at hun var klar til at gennemføre festugen i den udgave, som det var muligt.


– Vi må se, hvad retningslinjerne er til den tid. Men som udgangspunkt har vi jo for eksempel indrettet arrangementer og koncerter ud fra det, vi med sikkerhed ved er tilladt – at der må være 200-500 mennesker, at de skal sidde efter anvisning og så videre, sagde Rikke Øxner.

Imidlertid er alle festugens arrangementer altså netop blevet aflyst for første gang i festugens 55-årige historie. 

Festugen skulle være begyndt fredag den 28. august.


LÆS OGSÅ: Alvorlig corona-situation skræmmer ikke Aarhus Festuge-direktør

ANNONCE