x

VIDEOPREMIERE: WhoMadeWho-forsanger er klar med endnu en solosingle

VIDEOPREMIERE: WhoMadeWho-forsanger er klar med endnu en solosingle

Thomas Høffding udgiver i dag sin anden single som soloartist i eget navn. Singlen hedder “Darupvej 109”, hvis video har premiere her hos GAFFA. Se videoen nedenfor.

“Kan du huske hvordan din verden så ud, da du var 14 år?”

“Det kan jeg”, fastslår Tomas Høffding, WhoMadeWho-forsangeren, der nu udgiver sin anden single i sit nye soloprojekt.

Nummeret har fået titlen “Darupvej 109” og er forsynet med en hyggelig video, der er skudt fra indersiden af en bil, hvor vi som seer er med som passager på roadtrip ved Vesterhavet. Sideløbende får vi fortalt en tekstet historie, der især kredser sig om forholdet imellem, hvordan man troede et liv ville komme til at se ud, da man som 14-årig teenager drømte stort om alt fra kærlighed til revolution. Og hvordan det så rent faktisk ser ud, når voksenvirkeligheden indtræffer.

En stærk indre dialog med et ekstremt refleksivt islæt.

“Sangen fungerer lidt som en slags status. Hvordan gik det så lige? Det er på en gang optimistisk, livsbekræftende og dybt deprimerende.”, fortæller Tomas Høffding om den nye single.

Tilbage i juni måned kunne vi løfte sløret for udgivelsen af Tomas Høffdings debutsingle i eget navn, “Kaster Alt Det Jeg Var Ind I Bålet”, og at den udgjorde en række førstegangsoplevelser for ham. Denne gang er heller ingen undtagelsen, for musikvideoen, som du kan se nederst i artiklen, har Tomas selv stået for.

“Jeg var på sommerferie ved Vesterhavet i det her fantastisk elendige vejr, vi havde i juli, og blev enig med mig selv om, at om ikke andet, så kunne jeg da få noget fed melankolsk footage ud af en køretur på de tomme regnvåde landeveje”, fortæller han.

Sangens lydunivers er både hårdt og kontant, samtidig med at det er blødt og melodisk. Det lyder lidt paradoksalt, måske. Jovist. Men som Tomas Høffding selv siger om nummeret, så er den “både clubby og sofaegnet”.

Videoen er desuden inspireret af introsekvensen fra Wes Andersons “The Royal Tenenbaums”.

“Den fik mig til at bryde ud i gråd til en klam instrumental version af “Hey Jude”, forklarer Høffding.

“Jeg tror, det er noget med den måde, billede, lyd og historie arbejder sammen. Eller netop ikke arbejder sammen. Min video kører også på flere niveauer samtidig”, fortæller han.

“Darupvej 109” byder i øvrigt på kor fra Lydmor, baglæns klokkespil, Tomas Høffdings første offentlige livtag med slagbas samt et gammelt trommesæt spillet og optaget af Tomas selv, på hans iPhone på loftet af en ødegård i Sverige.

Se videoen til "Darupvej 109" her:

Darupvej 109 (Et Liv hvor alt kan og vil ske) from Tomas on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA