x

R. Kelly-manager sigtet for trusler om skyderi til filmforevisning

R. Kelly-manager sigtet for trusler om skyderi til filmforevisning

Donnell Russell, der indtil for nylig var manager for Robert Sylvester Kelly, alias R. Kelly, er sigtet for trusler om, der ville blive løsnet skud, hvis forevisningen af ”Surviving R. Kelly” i Manhattan ikke blev afbrudt.

4. december 2018 skulle en forevisning af Lifetimes dokumentar, der undersøger beskyldningerne om R. Kellys #MeToo-sager, være blevet afholdt i Neuehouse på Manhattan, New York. Bygningen blev dog evakueret før tid efter en indgriben fra New York Police Department, og efter en pressemeddelelse fra The Department of Justice er sagen nu kommet i vælten.

Det fremgår nemlig, at den 45-årige daværende R. Kelly-manager Donnell Russell foretog opkald på dagen med trusler om, at der var folk med skydevåben til stede i biografen, der stod klar, hvis begivenheden ikke aflystes. ”Surviving R. Kelly” er en dokumentar, der belyser de mange overgrebs-beskyldninger fra anklagernes perspektiv. Donell Russells sigtes for direkte trusler om grov vold og konspirerende adfærd med voldelige hensigter. Sigtelserne kan resultere i en fængselsdom på op til 10 år.

Til begivenheden var Kellys eks-kone Drea Kelly og #MeToo-grundlægger Tarana Burke til stede, sammen med mange andre, der kalder sig ofre: Kitti Jones, Asante Jones, Faith Rodgers, Lizzette Martinez, Lisa Van Allen og Jerhonda Pace. Arrangørerne nåede dog ikke langt med at afvikle forevisningen, inden der blev ringet 911, og evakueringen blev påbegyndt.

LÆS OGSÅ: R. Kelly anmoder om løsladelse på grund af COVID-19 – får et nej

R. Kelly sættes for retten 29. september i en retssag, der er blevet udskudt flere gange og indeholder anklager om op til 20 år gamle hændelser. Han er i dag varetægtsfængslet og nægter sig stadig skyldig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA