x

Hanne Boel modtager fornem pris

Hanne Boel modtager fornem pris

Carl Prisen, som er Musikforlæggerne for Koda Kulturs ærespris, afholdes for ottende gang i år, den 24. august, og det er nu afsløret, at den dette år går til sangerinden Hanne Boel.

Med Æresprisen følger 30.000 kr., som prismodtageren skal give videre til et dansk musikalsk talent efter eget ønske. Hvem Hanne Boel vælger at give dette skulderklap afsløres først fra scenen, når hun får Æresprisen overrakt. Tidligere års modtagere af Æresprisen inkluderer Bent Fabricius-Bjerre, Anne Linnet, Poul Bruun, Jan Sneum, Tine Birger Christensen, Peter Ingemann og Per Nørgård.

Musikforlæggerne begrunder valget med følgende: ”Igennem nu fire årtier har Hanne Boel været en af de mest betydningsfulde profiler på den danske musikscene, hvor hun som sangskriver og udøvende kunstner har opnået enorm popularitet, og som musik-mentor er et højt respekteret forbillede for flere generationer af sangere og sangskrivere. Med et pladesalg på mere end 2,5 mio. solgte eksemplarer, 17 soloalbums og en 40 år lang karriere som sangskriver, sanger, musikpædagog og professor ved RMC er anerkendelsen særdeles velfortjent – og derfor går Musikforlæggernes Ærespris 2020 til Hanne Boel.”

Hanne Boel udtaler: “At blive tildelt en pris som denne er noget, jeg fuldkommen havde glemt eksisterede i denne verden, i alle tilfælde til mig. Så jeg blev først paf, så glad og stolt og senere eftertænksom, da jeg kan fornemme, at jeg modtager denne "Carl" for mit virke på mere end en front og derfor lige måtte en tur ned ad mindernes sti. Det føles godt, og jeg er meget taknemmelig for at modtage denne hæder og dette skulderklap.“

LÆS OGSÅ: Carl Prisen 2020: Og de nominerede er…

Årets prisfest er grundet Covid-19 rykket fra april til august, og vil finde sted i Axelborg Salen overfor Tivoli, København den 24. august.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA