x

Joy Mogensen vil redde Jazzhus Montmartre

Joy Mogensen vil redde Jazzhus Montmartre

Vil tale med Københavns kommune og kulturordførerne i Folketinget

Som vi skrev forleden, har det københavnske Jazzhus Montmartre aflyst alle koncerter, afskediget alle medarbejdere og opsagt sit lejemål i Store Regnegade efter at have leveret jazzkoncerter med danske og internationale navne siden 1959 – dog med en lukning fra 1995-2010. Det var coronakrisen og pladsrestriktionerne, hvor kapaciteten var tvunget ned fra 85 til 35 personer, der så ud til at tage livet af det historiske spillested.

LÆS OGSÅ: Jazzhus Montmartre indstiller alle koncerter

Nu er kulturminister Joy Mogensen dog gået ind i sagen for at redde spillestedet. På sin Facebook-side skriver hun:

"Det er en tragedie for dansk jazz, hvis det bliver Corona-krisen, der skal tage livet af Montmartre."

"Montmartre har været et vigtigt samlingspunkt for jazzen i Danmark. Et sted med en helt særlig pionerånd, der har tiltrukket en lang række af de store musikere fra den amerikanske jazzscene. Legendariske navne som Dextor Gordon og Ben Webster. Stan Getz. Bill Evans. Det har haft kolossal betydning for den danske jazzscene – og de mange danske musikere, der har knyttet musikalske bånd og venskaber med store internationale navne. Med Montmartre som omdrejningspunkt."

Hun fortsætter:

"Jeg har bedt om et møde med Københavns Kommune om situationen for jazzhuset. Hvis en håndsrækning i krisen er det, der skal til for, vi sammen med Københavns Kommune kan bevare jazzhuset, så vil jeg gerne tilbyde at tage en snak med ordførerne i Folketinget og foreslå den håndsrækning. Hvis kommunen sammen med fonden bag spillestedet kan lave en plan for at bevare Jazzhus Montmartre, så samler jeg ordførerne i Folketinget og hører dem, om de vil være med til at give den særlige hjælp. Vi har mulighed for at give særlig hjælp her i krisen, og den mulighed vil jeg gerne undersøge."

GAFFA holder øje med udviklingen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA