x

Roskilde Festival om fremtiden: "Vi vil ikke lade os styre af bekymringer"

Roskilde Festival om fremtiden: "Vi vil ikke lade os styre af bekymringer"

Roskilde Festival kaster nu lys over usikkerheden omkring næste års festival i en Q&A på deres hjemmeside. For kan vi overhovedet forvente, at der bliver en festival næste år, og hvis ja, hvordan kommer den så til at se ud?

Roskilde Festival skriver blandt andet, at de på det her tidspunkt af året normalt ville have travlt med planlægningen af næste års festival. Bookere ville allerede være klar med de første navne til plakaten, og billetsalget ville stå for døren. 

Men ingenting er som det plejer efter coronavirussets raseren, så Roskilde Festival er klar til at tænke rationelt og alternativt.

“Det her er en seriøs og sørgelig situation. Men vi vil ikke lade os styre af bekymringer, og vi vil ikke udelukke festivaler og andre store begivenheder på dette tidspunkt”, skriver Roskilde Festival på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Professor: Festivalerne er noget af det sidste, vi bør åbne

En anderledes festival
Roskilde Festival kan meddele, at de netop er i gang med en process, hvor de er i færd med at etablere nye professionelle samarbejder for at skabe et nyt og sikkert miljø næste år.

“I den nuværende situation drejer det sig om at udvikle nye måder at være sammen på til koncerter og andre steder, hvor folk søger oplevelser sammen. For at skabe nye løsninger er der behov for systematisk viden om spredning af af infektion og styring af store folkeskarer”, lyder det på hjemmesiden.

I sidste uge kunne Christina Bilde, der er talsperson for festivalen, fortælle Ekstra Bladet om næste års festivals situation. 

– Vi er i en ny situation med covid-19, og vi håber, at vi kan bidrage til viden og nye løsninger til arrangementer med mange mennesker. Vi har et stort netværk ude i verden, som vi taler med og deler erfaringer med. Vi har faglig viden og erfaring om crowd management, som kan sættes i spil. Så på den måde håber vi, at vi kan bidrage til at finde nye løsninger, lød det til Esktra Bladet. 

Allerede i juni annoncerede festivalen de første 32 kunstnere til den kommende festival med blandt andet Tyler, the Creator, FKA Twigs og Thomas Helmig. Roskilde festival har dog endnu ikke besluttet, hvornår de næste navne følger.

I sidste uge kunne vi berette at DGI's landstævne er udskudt til 2022. Et stævne, der plejer at rumme op mod 22.000 deltagere. I går kunne FDF så også annoncere, at deres landslejr i 2021 er udskudt til 2022 på grund af COVID-19. 

LÆS OGSÅ: DGI's landsstævne er udskudt til 2022


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA