x

Kanye West: Ingen ny musik, før han er ”færdig” med Sony- og Universal-kontrakter

Kanye West: Ingen ny musik, før han er ”færdig” med Sony- og Universal-kontrakter

Rapstjernen har annonceret på Twitter, at han ikke vil udgive noget nyt materiale, før han er frigjort fra sine kontrakter med konglomeraterne Sony og Universal.

Siden 2003 har musikforlaget EMI, som er ejet af Sony/ATV, kontrolleret rettighederne til Kanye Wests musik. West sagsøgte i januar sidste år EMI i et forsøg på at blive frigjort fra 2003-kontrakten, som binder ham til at samarbejde med firmaet om skrivning, indspilning og produktion af sin musik.

EMI svarede ved at sagsøge West den anden vej, med anklager om, at rapperen ikke var tro mod det ansvar, han skrev under på i 2003. Det skete i marts sidste år, og selvom sagen så ud til at være faldet på plads i begyndelsen af året, er Kanye, der også var i totterne med Universal-afdelingen, pladeselskabet Roc-A-Fella sidste år, tydeligvis ikke tilfreds.

På Twitter har West i et tweet, der dog nu er slettet, ifølge NME skrevet: ”Jeg sender ikke mere musik ud, før jeg er færdig med min kontrakt med Sony og Universal”. Og selvom tweetet er slettet, ser han ud til at mene budskabet seriøst. Albummet DONDA, der skulle have været på gaden 24. juli, kom ganske enkelt ikke, da datoen var nået.

LÆS OGSÅ: Kanye Wests plader rangeret – fra værst til bedst

Af andre Kanye West-nyheder kan det nævnes, at han forleden tabte en retshøring om at få sit navn på stemmesedlen til præsidentvalget i staten Wisconsin. West var ganske enkelt for sent ude med at få afleveret de nødvendige papirer. Han har også været for sent ude i en række andre stater.

Som man desuden kan se i nedenstående tweet, har rapperen offentliggjort en påstand om, at ”musikindustrien og NBA er den moderne verdens slaveskibe.”


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA