x

Loppen er tæt på redning efter økonomisk saltvandsindsprøjtning

Loppen er tæt på redning efter økonomisk saltvandsindsprøjtning

Et afslag på titel som regionalt spillested kombineret med coronakrisens nedlukning tvang i juli spillestedet Loppen til at bede om økonomisk støtte – nu lysner det imidlertid.

Københavns Kultur- og Fritidsudvalg har valgt at bevilge det lukningstruede Loppen 960.000 kroner i årlig driftsstøtte fra 2021-2024 ud af de ansøgte 1.500.000 kr. Samtidigt har spillestedet fået bevilget støtte på 300.000 kroner fra Københavns Kommunes akutpulje til spillesteder i 2020 i forbindelse med Covid-19.

I et opslag på Facebook skriver Loppen, at Loppen delvist er reddet, og at med kommunens store håndsrækning er de sikret et vigtigt økonomisk bidrag til Loppens drift de næste fire år frem. 

LÆS OGSÅ: Femstjernede Elou Elan giver koncert i København

Som situationen er nu, vil der dog fremadrettet mangle minimum 500.000 kroner årligt i regnskabet. Loppen understreger hermed, hvor vigtige publikums bidrag til deres crowdfund har været og stadig er. Folkets donationer gør, at Loppen kan holdes i live langt ind i 2021. Loppen oprettede en crowdfunding-kamoagne i juli, og har i skrivende stund indsamlet over 350.000 kroner – målet er de manglende 500.000 kroner. 

Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde siger:

– Loppen er med sit udbud af koncerter og væld af genrer fra reggae, rock, indie til hiphop og funk et vigtigt spillested på den københavnske musikscene. Corona-restriktioner har gjort det utrolig svært at være spillested, så jeg er både virkelig lettet over og glad for, at vi i Kultur- og Fritidsudvalget har sikret Loppen økonomisk hjælp fra akutpuljen og driftsstøtte de næste fire år.

Du kan støtte Loppens crowdfunding her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA