Nyhed

Musiker dømt til døden for sang – nu reagerer FN

GAFFA.dk – alt om musik

Tidligere i år dømte en sharia-domstol i Nigeria den 22 år gamle gospelmusiker Yahaya Aminu Sharif til døden, skriver blandt andet The Guardian. Dette efter, at han havde spillet en sang, som blev opfattet som blasfemisk over for profeten Muhammed.

Han delte senere selv samme sang via det sociale medie WhatsApp i marts 2020, hvorefter han søgte væk fra sin hjemby. Sangen fik oprevne demonstranter til at brænde hans og familiens hus ned, hvorefter de troppede op foran det islamiske politi, kendt under navnet Hisbah, hvor de krævede handling mod musikeren.

En menneskerettighedsgruppe fra FN har nu reageret stærkt på domstolens hårde beslutning og "mener ikke, at musik er en forbrydelse”. De kræver samtidig, at Nigeria genovervejer denne dødsdom, som menneskerettighedsgruppen mener strider mod den internationale og nigerianske lovgivning.


Ud over musikeren har FN også reageret på, at en 13-årig blev dømt til ti års fængsling af samme domstol, efter at han angiveligt argumenterede blasfemisk under et skænderi.

Begge domme blev afgjort i Kano, som ligger i den nordlige del af Nigeria, hvor der anvendes to meget forskellige systemer, nemlig civilret og den her omdiskuterede sharialov.

I kampen om at få Sharif løsladt er der er blevet oprettet en underskriftindsamling på platformen Change.org. Du kan hjælpe ved at skrive under her


ANNONCE