x

Spotify lancerer virtuelle camps målrettet kvinder og ikke-binære

Spotify lancerer virtuelle camps målrettet kvinder og ikke-binære

Ligestillingstiltaget Spotify Equalizer annoncerer en ny udvidelse af projektet

Equalizer Project er et initiativ, som Spotify startede i 2017 for at støtte kvindelige og ikke-binære musikskabere, blandt andet gennem netværksmøder og producer-camps; et tilbud, der giver kurser i produktion og andet musikalsk værktøj.

Baggrunden for projektet er statistiske tal fra Spotify, der viser, at sange lavet af kvinder og ikke-binære er underrepræsenteret, når det kommer til musikproduktion og sangskrivning. Ny statistik viser blandt andet, at de 50 mest spillede sange på Spotify i Danmark i 2019 kun havde 2,7 procent kvindelige producere bag sig, og af sangskriverne kun var 11,1 procent kvinder.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: P3 lever ikke op til sin public service-forpligtelse

Statistikken viser, at mænd er i klart flertal bag de mest streamede sange, på trods af en markant stigning i kvindelige producere og sangskrivere fra 2018 i Norden.

I år var planen at organisere endnu flere camps og møder end tidligere, men disse måtte aflyses grundet pandemien og de efterfølgende restriktioner. I stedet for vil dette års program være helt virtuelt, for fortsat at give musikskaberne viden og inspiration, herunder gennem undervisningsvideoer, der har musikproduktion og en digital inspiration som tema, med den britiske hitmaker Charli XCX.

LÆS OGSÅ: P3's musikchef svarer på kritik: "Vi kæmper for flere kvinder i æteren"

Alle nationaliteter kan deltage i onlinekurserne, og administrationen fortæller, at mange danskere allerede er tilmeldt til kurset med Charli XCX. Desuden er det planen, at der også vil blive lagt videoer op med danske producere; dette er allerede gjort i Sverige, Spotifys hjemland. De har dog ikke kunnet gennemføre optagelser med andre end svenske kandidater endnu på grund af ind- og udrejseforbuddene.

Det virtulle event finder sted den 10. november på spotify.com/equalizer, hvor man også kan læse mere om projektet i sin helhed.

Hør sangen "Enemy" med Charli XCX her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA