x

Tysk eksperiment: Der er håb forude for store koncerter

Tysk eksperiment: Der er håb forude for store koncerter

Nu foreligger resultaterne fra koncert i august

I august omtalte vi et eksperiment, hvor 1500 siddende personer var samlet til en koncert i Leipzig Arena (med plads til 12.000) med den tyske sanger Tim Bendzko for at se, om man kunne gennemføre en større event forsvarligt under coronapandemien. De deltagende publikummer, der alle var testet negative for coronavirus, blev overvåget af forskere fra University Medicine Halle, og nu foreligger resultatet. Der er håb forude for større koncerter, er konklusionen.

God udluftning i salen, man skal spise siddende, og man skal gå ind og ud ad mange forskellige døre er nogle af hovedpunkterne i en rapport, som netop er blevet færdiggjort.

Nogle af rapportens hovedpunkter er som følger:

- Antallet af længerevarende kontaktpunkter mellem publikum er relativt lav og kan reduceres betragteligt gennem hygiejne-foranstaltninger.

- Antallet af længerevarende kontaktpunkter mellem publikum er noget højere ved ind- og udgang af salen og i pauser, og det skal arrangørerne fokusere på.

- Dårlig udluftning kan medvirke markant til smittespredning.

- 90 procent af publikum har ikke noget imod at bære mundbind.

- Hvis man overholder hygiejne-krav, medvirker en større koncertbegivenhed ikke i nævneværdig grad til større smitterisiko.

"Resultaterne passer til vores teori om, at kontakterne mellem personer ikke finder sted mellem alle deltagere. Derfor skal events finde sted under særlige betingelser under en pandemi. Den vigtigste opdagelse er at forstå, hvor vigtigt det er at have god udluftningsteknologi. Det er nøglen til at mindske smitteriskoen," siger lederen af forskningsprojektet, Dr. Stefan Moritz fra University Medicine Halle.

Forskerne havde i øvrigt håbet at samle 4000 personer til forsøget, men kun 1500 dukkede op. Desuden var smittetrykket i Tyskland i august markant lavere end nu, hvor en stor del af landet atter er blevet lukket ned, blandt andet restauranter, barer og spillesteder.

Læs mere om rapporten her

LÆS OGSÅ: Forsøgs-koncert i Leipzig kan få betydning for dansk musikliv

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA