Nyhed

18 år gammel dansk børnesang er nu det 6. mest virale hit i verden

GAFFA.dk – alt om musik

Er du født i 90’erne eller starten af 00’erne, så husker du med garanti Sigurds Bjørnetime. Nu er en sang derfra gået viralt.

Det danske børne tv-program sendt på DR med Sigurd Barett som vært, med tøjdyret bjørnen Bjørn ved sin side, blev første gang sendt i 1998. Men nu har en helt særlig sang fra programmet fået en kæmpe renæssance.

Flip flap, flippidipi flap! Hvis du på det seneste har fulgt med på sociale medier som TikTok, Instagram og Facebook, er du højst sandsynligt blevet bekendt med denne volapyk-ordlyd, som kendes fra “Pilfingerdansen”. En sang, der nu er gået viralt efter at have været offer for et hav af memes.

Sangen fra 2002 har fået en uventet revival og ligger lige nu nummer 6 på den globale liste over virale hits på Spotify. Foran numre som “Die Very Rough” af Mario Judah og “Drip like ME” af Kenndog.

I lande som Tyskland, Sverige, Norge, Holland og Belgien ligger sangen helt i top på de virale hitlister, mens den herhjemme må “nøjes” med en andenplads.

Ord, der betyder noget helt andet på hollandsk

Den genopståede popularitet kommer især efter den massive produktion af memes, der har sangen som baggrundsmusik. Der findes efterhånden et hav af eksempler, hvor man blandt andet kan finde klip med Trump, der danser til “Pilfingerdansen”, Ross fra Friends der danser til den og en ung Eminem, der rap-battler i takt med musikken.

Nummeret har især hittet i Holland, hvor tekstlinjerne “Stille, stille, stille - pille, pille, pille” betyder “Stjæle, stjæle, stjæle – piller, piller, piller”, og det har gjort sangen populær i technomiljøet.

Men for manden bag, Sigurd Barrett, gør det ikke noget. Til TV2 siger han:

“Hele idéen med sangen var ikke seriøs, og alle, der kan have det sjovt med den, skal have det”.

Ifølge TV2 er Barretts pladeselskab, Universal, i gang med at undersøge, om de kan relancere sangen i Skandinavien – og måske i flere lande.

Se et udpluk af de underholdende memes her: 





 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mr. Bean fliepflapt ook even lekker de nieuwe week in #fliepflap #pilfingerdansen #mrbean

Et opslag delt af Fliepflap (@fliep_flap) den


 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oh no, don’t do it! #friends #fliepflap #pilfingerdansen

Et opslag delt af Fliepflap (@fliep_flap) den


 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

det er en banker

Et opslag delt af Andreas Graver (@sokkegutten) den





ANNONCE