x

Kanye West indrømmer præsidentielt nederlag - kommer med kontroversiel udmelding

Kanye West indrømmer præsidentielt nederlag - kommer med kontroversiel udmelding

Kanye West har tidligt i morges erkendt sit nederlag som amerikansk præsidentkandidat. På Twitter annoncerede han sin tilbagetrækning på ægte Kanye-manér.

West afsluttede formelt sin kampagne kort efter midnat lokal tid, ved at poste et billede af et kort over De Forenede Stater med dets stater inddelt i henhold til dem, der hidtil er vundet af spidskandidaterne Donald Trump og Joe Biden.

Teksten, der ledsager billedet, siger intet mere konkret end: “WELP”.

Rapper-præsidentkandidaten ser ud til at holde døren åben til en 2024 valgkamp åben, da “2024” netop indgår i billedteksten.På trods af sit nederlag formåede Kanye at vinde omkring 50.000 stemmer kl. 04.30, hvoraf 10.000 af dem blev sikret i Tennessee.

Han slog kandidater fra “The Constitution Party”, “The Green Party” og “The Socialsm and Liberation Party" i den sydlige stat, men var 19.000 stemmer bag sin tætteste konkurrent – The Libertarians Partys Jo Jorgensen.

West offentliggjorde, at han ville stille op til det amerikanske præsidentskab i juli, og her brugte han også Twitter, hvor han skrev:

“Vi må nu realisere Amerikas løfte ved at stole på Gud, forene vores vision og opbygge vores fremtid. Jeg stiller op som præsident for De Forenede Stater!” sammen med hashtagget #2020VISION 

I en nylig kampagnevideo forklarer Kanye West-fans, hvorfor de ville stemme på musikeren, hvor en vælger eftertrykkeligt sagde: “Kanye West er det bedste for det amerikanske folk”:

Wests intention om at stille op blev mødt med en meget blandet modtagelse, mens rapperen syntes at tage den potentielle rolle alvorligt og skrev et åbent brev til et “bedre Amerika” og lovede at genoprette det amerikanske folks tro på Gud og at “befri alle kunstnere” fra uretfærdige udgivelses-aftaler, som en del af sine præsidentkampagne.

Nogle af hans politikpunkter omfattede også et forsøg på at “helbrede hjemløshed og sult”. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA