x

Dolly Parton hjælper med COVID-vaccine: “Spændende fremskridt”

Dolly Parton hjælper med COVID-vaccine: “Spændende fremskridt”

Country-legenden har doneret en million dollars til forskere, der takket være hende nu er indblandet i en af de mest lovende vaccineprojekter.

At lave en ny vaccine er en langsommelig proces, men somme tider kommer der hjælp fra et sted, man måske ikke havde forventet. En af de indsatser, der er nået længst, tilskrives Moderna i Massachusetts, som har noget af deres vigtigste forskning fra Vanderbilt University – det sted, Dolly Parton har doneret til.

Det er The Guardian, der fortæller historien om, hvordan Dolly tilbage i april hørte om dette specifikke vaccine-projekt gennem sin ven, Dr. Naji Abumrad fra netop Vanderbilt University.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Dolly Parton bringer tårer frem hos The Late Show-vært

De to blev venner i 2014, hvor Dolly blev behandlet i Vanderbilt efter en bilulykke, men dette forår kunne Dr. Abumrad fortælle, at hans team så ”nogle spændende fremskridt” i deres søgen efter en COVID-vaccine, og så fik Dolly lyst til at hjælpe.

Og det var herefter, Vanderbilt var i stand til at etablere nogle forskningsresultater, som blev en hovedpart i den nuværende vaccine, der er én af de mest lovende i verden lige nu.

Dolly Parton har doneret penge til projekter og velgørende formål flere gange før, for eksempel til Black Lives Matter.

LÆS OGSÅ: Stjernens støtte til Black Lives Matter deler country-verdenen

Men det er ikke kun i denne sammenhæng, at hun er en engel; hun medvirker i den nye Netflix-julefilm Christmas on the Square som en decideret engel.

Og hun har desuden for nylig udgivet sit 47. studiealbum A Holly Dolly Christmas. Og med countrystjernens store aktivitet er det heller ikke tilfældigt, at hun er på forsiden af december måneds GAFFA-magasin. Find vores eksklusive Dolly-interview i magasinet, som udkommer på fredag, hvor det også kan læses på GAFFA.dk

Se videotweetet, hvor Dolly Parton udtaler: ”Da jeg donerede pengene til COVID-projektet ville jeg bare gerne have, at det skulle gå godt, og efterhånden ser det ud til at gøre det! Lad os bare håbe, vi kan finde en kur meget snart.”

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA