x

Den nye Bowie-film bliver savet midt over

Den nye Bowie-film bliver savet midt over

Nu er første anmeldelse af filmen Stardust landet – og den er ikke just positiv.

Allerede da traileren udkom i slutningen af oktober, blev filmen om David Bowie og hans transformation til alter-egoet Ziggy Stardust latterliggjort af både kritikere og fans. For første gang er der nu landet en dom på baggrund af filmen i sin helhed.

Stardust skildrer Bowies liv i start-70'erne, før han for alvor brød igennem. Det britiske ikon spilles af landsmanden Johnny Flynn. Men Bowies familie har både taget afstand fra produktionen og forbudt filmskaberne i at bruge kunstnerens musik.

LÆS OGSÅ: BAKSPEJLET: David Bowies turné med Morrissey – sprang fra i vrede

I stedet bruges anden musik, og hovedtemaet ”Good Old Jane” er skrevet af Flynn, der ud over at være skuespiller også er sanger i folkrock-bandet Johnny Flynn & The Sussex Wit. I et interview med The Guardian har Flynn tidligere sagt, at de sandsynligvis vil modtage kritik fra Bowie-fans. Om hovedtemaet siger han:

– Jeg synes ikke, det er elendigt, men jeg vidste, at det ikke behøvede at være noget mesterværk af en sang. Han (Bowie, red.) følte sig mislykket, han ville gerne være en anden end den, han var, og havde endnu ikke fundet en måde at udnytte dette på. Så jeg forsøgte at skrive sangen, så det lød som om, Bowie efterlignede Lou Reed.

Da traileren til filmen udkom, reagerede blandt andre kritikeren Ethan Anderton på bloggen Slashfilm. Han mener, at traileren er kliché på kliché på kliché, og at det virker som om, den prøver at være Queen-filmen Bohemian Rapsody, bare med meget mindre indsigt i Bowies liv og absolut ingen af ​​hans sange i produktionen.

Da det blev offentligt kendt, at der ikke ville være nogen Bowie-musik i filmen, kom producer Paul Van Carter ud med en opklarende udmelding, hvor han blandt andet sagde:

– Dette er ikke en biografi. Det er en film, der skildrer et vendepunkt i Davids liv, og musikken er ikke altafgørende for dette. Dette var meldt klart ud i pressemeddelelsen. Som i Nowhere Boy med (John) Lennon eller Control med Joy Divisionen bruger vi musik fra æraen, og sange, som Bowie lavede covers af, men ikke hans originale sange. Filmen er skrevet som en ”oprindelses-historie” om begyndelsen på Davids rejse, da han udviklede Ziggy Stardust-karakteren og er et tegnstudie af kunstneren, ikke en musik-biografi drevet af hitsange.

LÆS OGSÅ: Trent Renzor, Billy Corgan med flere spiller til virtuel Bowie-hyldest

Og nu er klagemuren blevet større, idet der er kommet en total oversavning af filmen fra det store onlinemagasin Consequence Of Sound. Overskriften lyder ”Bowie biopic Stardust begår rock'n'roll-selvmord”, og der er yderligere skrevet, at filmen er en nerveløs, kedelig historie om Ziggy Stardusts opvågnen.

– For Guds skyld, hvis du elsker en kunstner, så lad være med at gøre det her ved dem. Du får mere ud af tegne karikaturer og sælge dem på gaden – den interaktion er i det mindste slut på 10 sekunder. Ligesom stemmerne i Bowies hoved, hjemsøger denne film stadig mit. Det stopper måske aldrig.

Filmens hovedrolle får også et ordentligt spark bagi, når det siges, at Johnny Flynn "looking gallingly dissimilar to the man, mumbling and smoking his way through an underwritten and quite unfocused impression of the young Bowie, who was never this dull."

Karakteren? Den absolut laveste: F. Læs hele anmeldelsen her.

Se traileren nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA