x

FINANSLOVEN: P6 Beat og P8 Jazz fortsætter

FINANSLOVEN: P6 Beat og P8 Jazz fortsætter

Regeringen har for kort tid siden præsenteret den nye finanslov. Nu står det klart, at P6 Beat og P8 Jazz fortsætter sendingen endnu et år.

Det har hverken været betryggende eller rart at være trofast lytter af eller ansat på en af de to tilbageværende DAB-kanaler på DRs sendeflade, P6 Beat og P8 Jazz. Tidligere led P7 Mix radiodøden, og der har i meget lang tid været store usikkerhed om fremtiden på de to tilbageværende kanaler.

De ansatte på de respektive kanaler kan imidlertid ånde lettet op – for nu. Den nye finanslov sikrer nemlig kanalerne et år mere at sende i. Siden slutningen af august har Regeringen meldt ud, at de to radionakaler var med i deres udspil til finansloven, men det er altså først netop blevet bekræftet, at det rent faktisk er en realitet.

Den forrige regering under ledelse af Lars Løkke Rasmussen og med Mette Bock som kulturminister pålagde i 2018 Danmarks Radio en omfattende spareplan, der fik DR til blandt andet at varsle en lukning af radiokanalerne P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz ved udgangen af 2019.

Da regeringen skiftede i juni 2019, fandt den nye kulturminister Joy Mogensen dog 15 millioner kroner til at videreføre to af kanalerne, nemlig P6 Beat og P8 Jazz endnu et år. 

Et år mere med verdens bedste lyttere. Finansloven er officielt på plads, og vi kan nu endelig med sikkerhed i...

Slået op af P6 BEAT - DRSøndag den 6. december 2020

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA