x

Her stormer guitaristen Kongressen – deltager i det voldsomme oprør

Her stormer guitaristen Kongressen – deltager i det voldsomme oprør

Jon Schaffer fra metalbandet Iced Earth var blandt indtrængerne

I aftes dansk tid stormede en skare af Trump-tilhængere den amerikanske kongres i Washington. En af dem var Jon Schaffer, guitarist i metalbandet Iced Earth, rapporterer Loudwire.

Fire døde og 52 arresterede er resultatet af gårsdagens begivenheder, da Trump-tilhængere trængte ind i kongresbygningen efter utilfredshed med resultatet af præsidentvalget den 3. november.

En af deltagerne, der er fanget i billederne af den voldsomme hob, skal være Jon Schaffer, guitarist i Florida-metalbandet Iced Earth. Vores kolleger på Close-Up har delt et billede af Schaffer inde fra kongressen.

Det er ikke første gang, Jon Schaffer optræder ved en Trump-demonstration. For to måneder siden, den 15. november sidste år, blev han interviewet af den tyske avis Die Welt, der dog stavede hans navn "John Schaper" og (forståeligt nok) ikke opdagede hans identitet som metalmusiker. I interviewet sagde han: "De (det politiske establishment, red.) vil tabe. De kæmper med de forkerte mennesker, tro mig," sagde Schaffer til Die Welt.

Intervieweren spurgte ham, om han troede, der ville komme optøjer? "Hvis nogen bruger vold mod os, reagerer vi i overensstemmelse hermed. Det ønsker vi ikke, men vi er klar," svarede han.

Guitaristen har tidligere været åben om sine konservative politiske synspunkter og sin mistillid til både regeringen og medierne i USA.

LÆS OGSÅ: Demi Lovato går i studiet efter angrebet på Kongressen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA