x

Nick Cave bekræfter nyt album

Nick Cave bekræfter nyt album

Det kommende album får titlen Carnage

Da Nick Cave i december grundet corona-restriktionerne måtte aflyse sin planlagte, i forvejen udskudte Europaturné, der skulle have bragt ham til Royal Arena i maj, sagde han samtidig, at det var "tid til at lave en ny plade". Og det er han nu i fuld gang med, fortæller han på hjemmesiden The Red Hand Files, hvor han svarer på spørgsmål fra fans.

I dette tilfælde svarer Cave på et spørgsmål fra den London-baserede fan Tobias om, hvad Cave foretager sig under den aktuelle nedlukning af samfundet.

Cave indleder: "På mange måder føles nedlukningen underligt velkendt, som om jeg har prøvet det før. Jeg tror, dette ikke vil være overraskende, da jeg var heroinafhængig i mange år, og selvisolering og social distancering var en del af spillereglerne. Jeg er også velkendt med, hvordan sorg fungerer – kollektiv sorg virker på en mærkelig måde ligesom personlig sorg, med dens mørke forvirring, dybe usikkerhed og kontroltab."

Cave fortsætter med at konstatere, at han trods alt har det okay, men fortsætter så: "Jeg er dog overrasket over, hvor svært det er ikke at kunne spille live. Jeg er kommet til den konklusion, at jeg er essentielt en ting, som turnerer. Der er en forfærdelig længsel og en følelse af, at jeg lever livet halvt. Jeg savner spændingen ved at gå på scenen, ved suset ved livekoncerten, hvor alle andre bekymringer forsvinder ind i en ren, dyrisk sammensmeltning med mit publikum."

Endelig konkluderer Cave:

"Som jeg lovede i mit sidste opslag, gik jeg i studiet – med Warren (den mangeårige samarbejdspartner Warren Ellis, red.) for at lave en plade. Den hedder Carnage.

Albummet bliver det 18. studiealbum fra Nick Cave & The Bad Seeds og bliver opfølgeren til det meget roste Ghosteen fra oktober 2019. Udgivelsesdatoen er endnu ikke offentliggjort.

Cave er aktuel med solo-livealbummet Idiot Prayer og udstillingen Stranger Than Kindness på Det Kongelige Bibliotek, som dog for tiden er lukket grundet corona-restriktionerne. I forbindelse med denne udstilling gav Cave i november pressemøde i København, hvor han blandt andet også talte om at leve under lockdown.

LÆS OGSÅ: REPORTAGE: Nick Cave gav pressemøde i København

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA