Nyhed

VIROLOG: Næppe danske festivaler på denne side af Roskilde

GAFFA.dk – alt om musik

Alle danskere kan forvente at være vaccineret senest den 27. juni

I sidste uge meldte Sundhedsstyrelsen ud, at alle danskere, hvis prognoserne holder, kan forvente at være vaccineret de nødvendige to gange senest den 27. juni.

Nyheden har fået de danske festivaler til at imødese den kommende sæson med optimisme, men virolog Allan Randrup Thomsen fra Københavns Universitet udtaler, at intet er sikkert – og at han har særdeles svært ved at forestille sig festivaler på denne side af Roskilde, som begynder den 26. juni.


“Jeg har meget svært ved at se, at man kan afvikle store festivaler inden 27. juni. Det vil nok være for risikabelt. Men igen: Det afhænger af, hvor risikovillige vi er parat til at være som samfund,” siger han til Jyllands-Posten.

Blandt de festivaler, som ligger før Roskilde, kan nævnes Jelling, Spot (der er flyttet fra det sædvanlige primo maj til midt-juni), Heartland, NorthSide, Copenhell og Tinderbox.

Da GAFFA forleden talte med Allan Randrup Thomsen, ville han hverken garantere eller udelukke, at der kan afholdes større festivaler i Danmark i 2021.


LÆS OGSÅ: VIROLOG: Vaccine-plan letter meget på festival-situationen – men intet er sikkert

ANNONCE