x

Pearl Jam-kopiband skifter navn efter trusler fra Pearl Jam

Pearl Jam-kopiband skifter navn efter trusler fra Pearl Jam

Pearl Jamm har nu fået nyt navn

Det britiske hyldestband Pearl Jamm skifter navn, efter at Pearl Jam gennem sine advokater bad dem om at stoppe med at bruge deres nuværende navn, skriver flere medier.

Pearl Jamm blev dannet i London i 2016 som en hyldest til Seattle-giganterne Pearl Jam. Ifølge gruppen har der aldrig været problemer før på grund af deres navnevalg. "Ingen er nogensinde kommet til en af ​​vores koncerter og er efterfølgende kommet til os og krævede refundering, fordi de troede, de skulle se Pearl Jam spille i en garage i Highbury (London-bydel, red.), siger et medlem af bandet til BBC.

Pearl Jams advokater kræver, at hyldestgruppen ændrer bandets navn, websitenavn og ødelægger al merchandise, som indeholder navnet "Pearl Jamm". De skriver, at bandets navn krænker Pearl Jams brand og forårsager forvirring.

”Pearl Jam, I har knust vores hjerter,” skrev gruppen på deres gamle, nu nedlagte Facebook-side, efter at de havde modtaget det juridiske trusselbrev. "I har været opmærksom på vores hyldestband i flere år, men I ventede, til der kom en global pandemi med at sende os juridiske trusler. Dette er ikke det Pearl Jam, vi kender og elsker, det Pearl Jam, der står op mod sociale problemer og mod gigantvirksomheder. Alligevel siger jeres advokater, at I står bag dette."

Hyldestbandet skifter nu navn til det forhåbentlig juridisk vandtætte og ganske finurlige Legal Jam, altså "lovligt jam-band" eller "juridisk hårknude".

I Svendborg findes der i øvrigt et Pearl Jam-kopiband ved navn Pearl Jam Jam. Udtrykket "jam-band" betyder for resten ikke helt det samme på engelsk som på "dansk" – på engelsk betyder det en gruppe med lange, improviserede forløb som eksempelvis Grateful Dead og Phish og ikke et kopiband.

LÆS OGSÅ: Se Bruce Springsteen synge "Land of Hope and Dreams" ved Biden-indsættelsen

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA