Nyhed

Mangeårig GAFFA-skribent medvirker i podcast om albumaktuelle Pearl Jam

Indbegrebet af Pearl Jam er ude på søndag

I den populære musikpodcast, Indbegrebet af, hvor værterne Andrew Davidson, John O’Sullivan og Bjørn Zäll nu igennem efterhånden syv sæsoner har fundet ud af hvilken ene sang, der udgør essensen af så forskellige kunstnere som Kendrick Lamar, Taylor Swift og Tool, er turen nu kommet til Pearl Jam.

Ud over på vanlig vis at lytte hele diskografien igennem har de denne gang allieret sig med mangeårig Pearl Jam- og Indbegrebet af-fan, Michael Gonzalez, der har skrevet for GAFFA siden 2008. Michael har anmeldt adskillige Pearl Jam-koncerter herhjemme og i udlandet, ligesom han har anmeldt samtlige Pearl Jam-udgivelser for GAFFA siden Backspacer fra 2009. Bandets seneste udgivelse, Dark Matter, kastede han fem stjerner efter med ordene:

”Det er helt tydeligt, at bandet nægter at sidde fast i gammelmandsgrungeland, og der er en spilleglæde og energi, en fokuseret friskhed på pladen, der titlen til trods til byder på masser af melodiske lysglimt. (…) Hvis nogen påstod, at guitarrocken skulle være døende, får den sgu et skud med defibrillatoren her.”

Konceptet i Indbegrebet Af er, at de tre værter hver vælger et nummer med den kunstner, det pågældende afsnit handler om og argumenterer for, hvorfor netop deres nummer er indbegrebet af kunstneren. Til sidst stemmer de om, hvem der har argumenteret bedst.

Om sin mangeårige fascination af podcasten fortæller Michael José Gonzalez:

”Indbegrebet af er den perfekte måde både at blive klogere på kunstnere, man allerede kender og elsker, og endnu bedre er det en genial måde at træde ind i universer hos musikere, man ikke har det store forhold til. Så hvis man nu sidder derude og tænker: ”Hvad er det lige, folk ser i Drake?” eller ”hvorfor er det nu, Joy Division er så legendariske?” er det et virkelig godt sted at starte.”

Tidligere gæster i podcasten tæller blandt andre Lydmor, Anders Bøtter, Signe Tobiassen (Signe SigneSigne) og Torben Sangild.

Indbegrebet Af Pearl Jam er ude på søndag den 19. maj på diverse podcast-platforme, og tidligere episoder kan høres her.

LÆS OGSÅ: PEARL JAM-INTERVIEW 2024: Springet fra klippen


ANNONCE