x

Puk-studie-branden var påsat – ni unge sigtet

Puk-studie-branden var påsat – ni unge sigtet

Bygningerne havde ikke været i brug i flere år

Det var en påsat brand, der var skyld i, at bygningerne, der tidligere husede det verdensberømte Puk-studie ved Randers brændte ned til grunden natten til den 28. december 2020. Det skriver Randers Amtsavis.

Ni unge kvinder og mænd fra Randers-området mellem 16 og 20 år er sigtet for ulovlig indtrængen, hærværk og brandstiftelse. Ingen er dog varetægtsfængslet.

"Foreløbigt er alle ni sigtet for forsætlig brandstiftelse, men vi har en formodning om, at det nok ikke er alle, der har været direkte involveret i selve ildspåsættelsen. Det forventer vi, at vi bliver klogere på i løbet af den videre efterforskning," siger politikommissær Arne Mikkelsen til Randers Amtsavis.

Bygningerne, der stod tomme, havde dog ikke været i brug som studie i flere år og var solgt til et vindmøllefirma. En del af udstyret var solgt fra, mens andet, herunder klenodier som guldplader, var flyttet til en hemmelig adresse.

Storhedstid i slutfirserne

Nogle af verdens store stjerner har indspillet udgivelser i Puk-studiet, især i slutningen af 80'erne. Det drejer sig blandt andet om Depeche Modes (billedet) Violator, Judas Priests Ram it Down, Elton Johns Sleeping With the Past og George Michaels Faith, ligesom Depeche Modes Music for the Masses er mikset der.

Store danske artister, herunder Nephew, Kashmir og tv-2, har også indspillet i studiet.

Puk-studiet havde sin storhedstid i slutfirserne og var et eksklusivt frirum for mange musikere, der nød godt af rammerne i en fredelig del af Danmark, hvor de kunne arbejde uforstyret i luksuriøse omgivelser med blandt andet indendørs swimming pool.

Imidlertid bevirkede faldende priser på studieudstyr og udviklingen af hjemmestudieudstyr, at studiet begyndte at miste terræn i 90'erne, en udvikling der fortsatte med det faldende pladesalg i 00'erne og 10'erne.

LÆS OGSÅ: Danmarks mest ikoniske pladestudie står i flammer


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA