Nyhed

Danmark udvikler coronapas – kan bruges til festivaler

GAFFA.dk – alt om musik

Coronapasset ventes klar om tre-fire måneder

Regeringen, erhvervslivet og kulturlivet er gået sammen om at udvikle et digitalt coronapas. Passet ventes klar om tre-fire måneder og skal vise, om indehaveren er vaccineret mod Covid-19. Det har fungerende finanminister Morten Bødskov, administrende direktør i Dansk Industri Lars Sandahl Sørensen og administrende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen netop fortalt på et pressemøde.

Hvis man har et coronapas, vil man – på sigt, når det er sundhedsmæssigt forsvarligt – kunne få adgang til større kulturbegivenheder som for eksempel festivaler.


– Det vil være det ekstra pas, som man vil kunne have på sin mobiltelefon, som dokumenterer, at du er blevet vaccineret. Det handler om, at vi som land udnytter de teknologiske fordele, vi har. Vi kan blive blandt de første i verden, der har det og kan vise det til resten af verden, sagde Morten Bødskov på pressemødet.

For tiden er store dele af landet, herunder alle koncertsteder, lukket ned til og med 28. februar.

Ifølge Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender ventes alle voksne danskere, der ønsker det, at være vaccinerede ved udgangen af uge 26, altså i slutningen af juni.


LÆS OGSÅ: VIROLOG: Vaccine-plan letter meget på festival-situationen – men intet er sikkert

 

ANNONCE