x

Metallica indspillede fængselsvideo, mens berygtet seriemorder var på dødsgangen

Metallica indspillede fængselsvideo, mens berygtet seriemorder var på dødsgangen

Richard Ramirez måtte dog ikke se bandet

Metallicas "St. Anger"-video fra 2003 blev optaget i San Quentin-fængslet på samme tid, som seriemorderen og Metallica-fanen Richard Ramirez sad på dødsgangen, siger guitarist Kirk Hammett i et nyt interview med Kerrang!

Seriemorderen Ramirez, der blev kaldt Night Stalker af pressen i 80'erne, er for tiden omdrejningspunkt i dokumentarserien Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer på Netflix. Han blev dømt til døden i 1989 for 43 forbrydelser, herunder 13 mord, fem mordforsøg og 11 voldtægter.

Ramirez kunne ligesom de andre på dødsgangen ikke deltage i videooptagelsen i det berygtede fængsel i Californien, modsat de øvrige fanger, og han fik heller ikke lov til at se bandet, netop fordi han sad på dødsgangen under optagelsen. Hammett modtog dog en lettere makaber souvenir fra en af fangevogterne – et magasin med Metallica på forsiden med morderens adresse trykt på, da han abonnerede på magasinet. Ifølge Metallica-guitaristen skulle den berygtede seriemorder dog i det mindste have haft mulighed for at høre bandet fra sin celle.

Ramirez var en åbenlys hard rock-fan. En AC /DC-hætte, som han efterlod på et gerningssted, blev bevismateriale i retten, og han skal have været fan af både Black Sabbath og Judas Priest. Myndighederne i Californien kom dog aldrig til at fuldføre dødsstraffen over Ramirez. Hans henrettelse blev flere gange udskudt på grund af appeller og nye beskyldninger. Han døde til sidst af naturlige årsager i fængslet i 2013, 53 år gammel.

LÆS OGSÅ: Lars Ulrich: "Vi skriver seriøst på nyt Metallica-materiale"

Se musikvideoen til "St. Anger":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA