Nyhed

Taylor Swift udgiver ny version af "Love Story" – ny udgave af Fearless-albummet på vej

GAFFA.dk – alt om musik

Den nye version indeholder hele 26 numre, heraf seks ikke tidligere udsendte

Taylor Swift har bestemt ikke ligget på den lade side det seneste år. I 2020 udgav hun både hele to nye album, de meget roste Folklore og Evermore, og samtidig gik hun i gang med at genindspille sine første seks studiealbum, oprindeligt udgivet i årene 2006-2017.

I morgen den 12. februar kommer den første genindspilning udkommet i form af sangen "Love Story" fra Swifts andet album, Fearless fra 2008. Swift lover samtidig en snarlig ny udgave af Fearless-albummet med hele 26 sange, heraf seks arkivnumre, som aldrig tidligere har været udsendt.


Swift offentliggjorde, at hun ville genindspille alle sine seks første album, efter at pladeselskabet, som udgav dem, Big Machine Records, var blevet købt af forretningsmanden og Justin Bieber-manageren Scooter Braun, som Swift har ligget i en længerevarende fejde med. Senere solgte Scooter Braun selskabet videre til et investeringsselskab.

I begge tilfælde forsøgte Swift efter eget udsagn selv at købe rettighederne til sine plader tilbage, men uden at kunne få en aftale med sælgerne. Og derfor besluttede hun sig for at genindspille pladerne for ad den vej at genvinde kontrollen over sine egne sange.

Taylor Swift udtaler i en pressemeddelelse:


"Når jeg tænker tilbage på Fearless-albummet og alt det, I forvandlede det til, breder et helt uventet smil sig hen over mit ansigt. Dette var den musikalske æra, hvor der blev skabt så mange interne vittigheder mellem os, så mange knus blev udvekslet og hænder blev rørt, så mange ubrydelige bånd blev dannet, så før jeg siger noget andet, lad mig bare sige, at det var virkelig en ære at være teenager sammen med jer. Og for dem af jer, jeg har lært at kende senere end 2008, er jeg i ekstase over, at jeg kommer til at opleve lidt af den følelse med jer i den nærmeste fremtid. Nu, hvor jeg fuldt ud kan sætte pris på det i sin finurlige, sprudlende, kaotiske helhed.

Fearless var et album fyldt med magi og nysgerrighed, ungdommens lykke og fortvivlelse. Det var dagbogen om en teenagepiges eventyr og udforskninger, en teenagepige, der lærte små lektioner med hver ny revne i facaden på ​​den eventyrslutning, hun var blevet vist i filmene. Jeg er begejstret for at fortælle jer, at min nye version af Fearless er færdig og snart vil være hos jer. Den hedder Fearless (Taylor's Version), og den indeholder 26 sange.

Jeg har talt meget om, hvorfor jeg genskaber mine første seks album, men den måde, jeg har valgt at gøre dette på, hjælper forhåbentlig med at belyse, hvor jeg kommer fra. Kunstnere burde eje deres eget arbejde af så mange grunde, men den mest oplagte er, at kunstneren er den eneste, der virkelig kender det arbejde. For eksempel ved kun jeg, hvilke sange jeg skrev, som var lige ved at komme med på Fearless-albummet. Sange, jeg absolut elsker, men blev holdt tilbage af forskellige årsager (vil ikke have for mange breakup-sange, vil ikke have for mange down tempo-sange, kan ikke presse så mange sange ned på en fysisk cd).


Disse grunde synes unødvendige nu. Jeg har besluttet, at jeg vil have jer til at have hele historien, se hele det levende billede og lade jer komme ind i hele det drømmelandskab, der er Fearless-albummet. Det er derfor, jeg har valgt at inkludere seks aldrig tidligere udgivne sange på min version af dette album. Skrevet, da jeg var mellem 16 og 18 år; det var dem, det gjorde mig ondt at efterlade.

Denne proces har været mere tilfredsstillende og følelsesladet, end jeg kunne forestille mig og har gjort mig endnu mere fast besluttet på at genindspille al min musik. Jeg håber, I kan lide dette første udspil så meget, som jeg nød at rejse tilbage i tiden for at genskabe det.

Kærlig og frygtløs hilsen, Taylor"


LÆS OGSÅ: Taylor Swift i kamp mod musikbranchen – genindspiller sine første album

ANNONCE