Nyhed

Ed Sheeran fylder 30 – se hans vilde karriere i tal

GAFFA.dk - alt om musik

Man kan sige mange ting om briten Ed Sheeran, og en af dem må være, at det er de færreste, der ikke har hørt ham. Han har efterhånden fået bygget et ret imponerende CV i den internationale musikklasse. I forbindelse med at han runder de 30 i dag, tager vi lige en tur ned ad rekordernes vej.

Ed Sheeran tog turen fra gademusikant i London til at blive en af verdens bedst sælgende artister. Eventyret startede tilbage i 2010, hvor Ed Sheeran blev opdaget af rapperen Example, der tog ham med på sin kommende turné. Dette var også startskuddet til et fremtidigt venskab, der stadig er intakt. Efterfølgende tog Eds karriere nogle lynhurtige skridt, og det internationale gennembrud kom med debutpladen +, der udkom i 2011. Pladen indeholder blandt andet singlen ”The A-Team”. Herefter fulgte den karismatiske singer/songwriters første regulære koncert i Danmark i Vega, København i marts 2012. Ydermere tog han også turen forbi GAFFA-Prisen, hvor han optrådte i december 2011.

LÆS OGSÅ: Sådan har GAFFA anmeldt Ed Sheerans danske koncerter 

Bedst indtjenende turné


Siden da har Ed Sheeran ikke set sig tilbage og står noteret for fire studiealbum, hvor det tredje, ÷ (også kaldet Divide) fra 2017, må siges at have cementeret ham som en af de største kunstnere i det 21. århundrede. I forbindelse med dette albums turné blev Ed Sheeran kunsteren med verdenshistoriens bedst indtjenende turné med en indtægt på svimlende 736,7 millioner dollars – der omregnes til cirka 5 milliarder danske kroner. Således slog han de tidligere rekordindehavere U2 og deres turné fra 2011. Ed Sheerans rekordindbringende turné lagde vejen forbi Danmark, nærmere bestemt Boxen i Herning i 2017 og siden Tusinårdskoven i Odense to aftener i træk i 2019.

LÆS OGSÅ: En helt ny dimension af det Sheeranske univers

Divide og dets sange endte på toppen af verden, og nummeret ”Shape of You” har i skrivende stund 2,7 milliarder streams – alene på Spotify – der gør det til det mest spillede nummer på Spotify. En liste, hvor Ed Sheerans navn er at finde på fire af numrene i top 17. Da Divide udkom, ryddede den hitlisterne og tog 14 ud af 15 pladser på UK top 15 tilbage i marts 2017. Det eneste nummer, der stoppede ham fra en fuld plade var "Something Just Like This" af Chainsmokers & Coldplay.


Ed Sheeran blev far sidste år og udgav en julesingle i december 2020.

LÆS OGSÅ: GAFFA-PRISEN 2021: Og de nominerede er...

Et stort tillykke skal der lyde til briten med det imponerende CV.

ANNONCE