x

Underholdnings-gigant forventer at kunne afholde større musik-events i USA til sommer

Underholdnings-gigant forventer at kunne afholde større musik-events i USA til sommer

Live Nation er optimistisk omkring større events i sommeren 2021

CEO for den enorme, multinationale koncert-med-mere-arrangør Live Nation, Michael Rapino, regner med, at større musikarrangementer godt kan afholdes i USA fra og med midsommer, skriver NME. Udtalelsen kom til Live Nations Q4 2020-telekonference i sidste uge og bygger ifølge Rapino på samtaler med guvernører i nogle af de større amerikanske stater. 

Ifølge Rapino ser det ud til, at udendørs arrangementer kan afholdes med 75-100 procent kapacitet, skriver MusicBusinessWorldwide

‘’Vi har et par stater, som ikke nødvendigvis vil være klar, men vi har nok stater og artister, som vil spille, hvis vi når det niveau på de rigtige markeder. Så, så længe de pågældende stater åbner i den rigtige kapacitet, kan vi starte midt på sommeren og fortsætte helt til november i det sydlige USA’’, tilføjer han.

I skrivende stund er 7,5 procent af den amerikanske befolkning færdigvaccineret mod Covid-19.

Udmeldingen kommer kort tid efter regeringen i Storbritannien fremlagde en lockdown-handleplan, hvori events og festivaler tidligst 21. juni ser ud til at kunne blive afholdt igen, uden såkaldt "social afstand".

Som svar på den britiske handleplan har både Reading and Leads Festival, Parklife Festival og Green Man Festival nu planer om at afvikle festivalerne til sommer, og førstnævnte festival er allerede udsolgt. 

Herhjemme har regeringen endnu ikke meldt noget ud om muligheden for at kunne afholde festivaler til sommer, men i sidste uge annoncerede kulturminister Joy Mogensen en ny plan for hjælp til festivalerne.

LÆS OGSÅ: Joy Mogensen lover at hjælpe festivalerne

I fredags den 26. februar udtalte statsminister Mette Frederiksen, at hun forventede, at Danmark ville være "meget mere åben" midt i maj uden dog at nævne musiklivet specifikt. I dag, den 1. marts, er hun gået i gang med at indkalde partilederne til nye forhandlinger om en langsigtet genåbning. Ifølge Sundhedsstyrelsen forventes alle danskere at være vaccinerede ved udgangen af juni.

LÆS OGSÅ: VIROLOG: Vaccine-plan letter meget på festival-situationen – men intet er sikkert


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA