Nyhed

Forsinket vaccineplan: Roskilde Festival optimistisk, ekspert skeptisk

GAFFA.dk – alt om musik

Alle danskere forventes nu at være færdigvaccinerede den 18. juli

I går kunne DR oplyse, at den danske vaccineplan var blevet forsinket tre uger grundet blandt andet forsinkelser i leverancerne af flere vacciner. Dermed kan alle danskere over 16 år forventes at være færdigvaccinerede den 18. juli mod tidligere 27. juni.

Forsinkelsen ændrer dog ikke noget for Roskilde Festival, der efter planen begynder den 26. juni. Det fortæller festivalens direktør Signe Lopdrup til DR:


"Vores forsigtige optimisme har aldrig været baseret alene på vacciner. Derfor har vi foreslået et corona-pas, som kombineret med test kan give en grøn status for, at man kan deltage forsvarligt i arrangementer. Vi har hele tiden været bevidste om, at tingene kan ændre hurtigt sig i denne tid. Vi håber selvfølgelig på en effektiv og hurtig udrulning af vaccinerne," skriver Signe Lopdrup til DR.

Omvendt er lektor i matematisk epidemiologi Viggo Andreasen fra Roskilde Universitet mere pessimistik, fordi det at samle et ungt festivalpublikum, der ikke er færdigvaccineret, vil kunne skabe en voldsom epidemi og forårsage flere nye varianter af corona.

"Jeg har før sagt, at det kunne knibe med Roskilde Festival, men måske lade sig gøre at afholde Smukfest. Det skrider nok nu, siger han til TV2.


LÆS OGSÅ: VIROLOG: Vaccine-plan letter meget på festival-situationen – men intet er sikkert

 

ANNONCE