x

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix er fundet

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix er fundet

Fyr & Flamme vandt med "Øve os på hinanden"

Det blev Fyr & Flamme og den meget sen-70'er/start-80'er-inspirerede diskosang "Øve os på hinanden", der vandt Dansk Melodi Grand Prix, som blev afviklet i DR's Studie 5 i DR Byen lørdag aften. Showet blev afholdt for en tom sal, men til gengæld med et virtuelt publikum på en række skærme – og et stort liveband ligesom sidste år, hvor bandet vendte tilbage efter mange år med singback.

Fyr & Flamme skal nu repræsentere Danmark ved semifinalen i European Song Contest i Rotterdam den 20. maj. Finalen finder sted i Rotterdam 22. maj. Så vidt muligt med livekunstnere på scenen, alternativt med kunstnere, der optræder live via tv fra deres respektive lande. Om finalen bliver med eller uden publikum er endnu uvist.

Holland vandt Eurovision Song Contest i 2019, mens den internationale finale blev aflyst i 2020 grundet coronapandemien.

Fyr & Flamme vandt med 37 procent af stemmerne i den såkaldte superfinale. De to andre deltagere her var Jean Michel og "Beautiful", der fik 32 procent af stemmerne, og Chief 1 og Thomas Buttenschøn og "Højt over skyerne", der fik 29 procent af stemmerne.

Fyr & Flamme består af Jesper Groth og Laurits Emanuel. De to er også kendt som henholdsvis skuespiller (i blandt andet tv-serien Sygeplejeskolen og satireserierne Klaphat og Parterapi) og som den ene af de to sangere i poprockbandet The Grenadines.

Duoen udgav sidste år deres to første singler, "Menneskeforbruger" og "Kamæleon", der begge er blevet solide hits med mere end henholdsvis to millioner og en million afspilninger på Spotify.

LÆS OGSÅ: PREMIERE: Fyr & Flamme genopliver den danske 80’er-pop

Se og hør "Øve os på hinanden" i Dansk Melodi Grand Prix 2021:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA