x

VOXMETER: Her er de navne, som danskerne helst vil høre live

VOXMETER: Her er de navne, som danskerne helst vil høre live

Resultaterne bygger på svar fra 16.670 adspurgte danskere, repræsentativt udvalgt 

Voxmeter har undersøgt, hvilke danske artister danskerne glæder sig allermest til at høre, når det igen bliver muligt at opleve livemusik. 

I undersøgelsen er den danske befolkning inddelt i fire aldersgrupper: De 18-29 årige, de 30-49 årige, de 50-64 årige og de, der er 65+. Nedenfor kan det læses, hvilke 10 musikere danskerne i de forskellige aldersgrupper glæder sig allermest til at høre.

Blandt de 18-29 årige er Lukas Graham den klare vinder. Den unge aldersgruppes top 10 ser markant anderledes ud end de tre andre, og varierer temmelig bredt i genrer. De unge glæder sig nemlig både til at høre s pophits og Suspekts tunge Vestegnsrim. 

Top 10-listen hos de 18-29-årige ser således ud:

1 Lukas Graham

2 Nik og Jay

3 The Minds of 99

4 Suspekt

5 Nephew

6 MØ

7 Dizzy Mizz Lizzy

8 Rasmus Seebach

9 Alphabeat

10 L.O.C.

Blandt de 30-49 årige er rockmusikken særligt repræsenteret, med D.A.D. på førstepladsen. Nephew havnede på en flot tredjeplads, men det er dog usandsynligt, at ønsket om at se dem live bliver indfriet lige med det samme, da gruppen gik i pausemode  i 2019, og Simon Kvamm nu er aktiv med gruppen Hugorm.

Top 10-listen hos de 30-49 årige ser således ud:

1 D-A-D

2 Lukas Graham

3 Nephew

4 Dizzy Mizz Lizzy

5 TV-2

6 Volbeat

7 Rasmus Seebach

8 Dodo & The Dodos

9 Mads Langer

10 Gnags

Blandt de 50-64 årige var der tæt kamp mellem 1. og 2. pladsen, som TV-2 dog alligevel vandt. Selvom denne aldersgruppe holder særligt fast i 1980’ernes musik, er der også et yngre navn på ønskelisten, nemlig Lukas Graham.

Top 10-listen hos de 50-64 årige ser således ud:

1 TV-2

2 Gnags

3 Michael Falch

4 Lukas Graham

5 Lis Sørensen

6 Volbeat

7 Lars Lilholt

8 Big Fat Snake

9 Dodo & The Dodos

10 D-A-D

Blandt de, der er 65+, er der størst efterspørgsel på sangerinden Lis Sørensen. De adspurgte i denne aldersgruppe lader umiddelbart til at kunne erklære sig enige med de andre grupper, da næsten alle navnene på listen går igen i de andre aldersgrupper, med undtagelse af Anne Linnet, C. V. Jørgensen og Falch og Krebs.

Top 10-listen i kategorien 65+ ser således ud:

1 Lis Sørensen

2 Lars Lilholt

3 Michael Falch

4 Gnags

5 TV-2

6 Dodo & The Dodos

7 Anne Linnet

8 Big Fat Snake 

9 Falch og Krebs 

10 C. V. Jørgensen

Der er en håndfuld gengangere, som går igen på top 10-listen hos to eller flere aldersgrupper. Det gælder Lukas Graham, Dizzy Mizz Lizzy, Rasmus Seebach, Nephew, D.A.D., TV-2, Volbeat, Dodo & The Dodos, Gnags, Michael Falch, Lis Sørensen, Lars Lilholt og Big Fat Snake, som dermed må være de mest ønskede af danskerne på tværs af aldersskel.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen: Festivaler inden for rækkevidde

Resultaterne bygger på svar fra 16.670 adspurgte danskere, repræsentativt udvalgt. Kunstnerne er fremkommet ved en blanding af hjulpne og uhjulpne tilkendegivelser. I første runde er personerne blevet bedt om at nævne tre vilkårlige kunstnere i prioriteret rækkefølge, og i anden runde er de blevet bedt om at vælge tre navne af de 100 mest nævnte navne fra første runde i prioriteret rækkefølge.

Læs også: Ny undersøgelse vil kortlægge musikbranchens mentale sundhed 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA