Nyhed

Taylor Swift slår flere rekorder med genindspillet album

GAFFA.dk – alt om musik

Fearless (Taylor's Version) er samtidig årets hidtil mest succesfulde album i USA

Taylor Swifts nye album, Fearless (Taylor's Version), en genindspilning af hendes Fearless-album fra 2008, er gået direkte ind på førstepladsen på den amerikanske hitliste. I den forbindelse har hun slået flere rekorder, fortæller branchesitet Billboard.

Dels er Swift den første kvinde, der har haft hele tre album på toppen af den amerikanske hitliste på mindre end et år, idet hendes to forrige album, folklore og evermore, der udkom i henholdsvis juli og december 2020, også gik direkte ind på førstepladsen. Swift slår her Donna Summers rekord fra 1980, hvor hun havde tre album på førstepladsen på 14 måneder, Live and More, Bad Girls og On the Radio: Greatest Hits Volumes I & II. I Summers tilfælde var kun det ene af disse tre album med nyt materiale mod Swifts to.


Dels er Swift den kvinde, der har haft to nummer 1-albums på den amerikanske hitliste med kortest afstand, nemlig kun fire måneder mellem evermore og Fearless (Taylor's Version). Hermed slår Swift sin egen rekord, som var de fire måneder og to uger, der gik mellem evermore og folklore

Derudover er albummet det mest streamede countryalbum på en uge fra en kvindelig kunstner med i alt 142,98 millioner streams af et af numrene på albummet. Den tidligere rekord blev indehavet af Brenda Lee for opsamlingen Rockin’ Around the Christmas Tree: The Decca Christmas Recordings, der streamede 44,67 millioner gange i ugen omkring jul 2020.

Endelig er Fearless (Taylor's Version) første gang, en genindspining af et album, ens eget eller en andens, topper den amerikanske hitliste, men nu er det også yderst sjældent, kunstnere genindspiller et helt album.


Desuden er Fearless (Taylor's Version) det mest solgte og streamede album i USA i 2021 til dato med i alt 291.000 albumenheder på en uge (en albumenhed svarer til et solgt album, 10 downloadede sange eller 1500 streamede sange) og slår dermed Morgan Wallens Dangerous: The Double Album, der i januar opnåede 265.000 på en uge.

Det er i øvrigt niende gang, et album med Taylor Swift topper den amerikanske hitliste. Det er dog ikke en rekord, men tæt på, hvis man taler kvindelige kunstnere. Swift deler en andenplads med Madonna, mens Barbra Streisand ligger i spidsen blandt kvinderne med i alt 11 album på førstepladsen. Overordnet topper The Beatles med 19 album på førstepladsen, mens Jay-Z blandt solister har 14.

Taylor Swift har genindspillet Fearless-albummet for at få rettighederne til indspilningerne tilbage, efter at de oprindelige rettigheder blev solgt af hendes pladeselskab Big Machine til manageren og forretningsmanden Scooter Braun, som Swift har haft en længerevarende fejde med. GAFFAs anmelder er begejstret for det nye, gamle album.


LÆS OGSÅ: Swift er indbegrebet af empowerment på eget kopi-album

Hør albummet nedenfor:


ANNONCE