Nyhed

Giv WhatsApp lov til at dele dine data, ellers holder den op med at virke

GAFFA.dk - alt om musik

Tidligere på året opdaterede messenger-app’en WhatsApp deres privatlivspolitik, så de nu vil have lov til at dele dine data med deres ejer, Facebook – hvis du ikke siger ja, mister du langsomt adgang til at bruge tjenesten

WhatsApp er en meget populær Messenger-app, ikke mindst fordi de oprindeligt slog sig op på at passe på og respektere dit privatliv og derfor ikke delte, hvad du lavede på app’en med andre.

Men tidligere på året ændrede tingene sig, og det Facebook-ejede selskab, WhatsApp, opdaterede deres privatlivspolitik, der eksplicit giver dem lov til at dele informationer om dig med deres ejer.


Den gang skrev de blandt andet, at de kan bruge den information til at drive, forbedre, forstå, tilpasse og ikke mindst markedsføre deres tjenester og tilbud, herunder også produkter og tjenester fra Facebook.

Indtil videre har det været muligt at sige pænt nej tak til den opdatering, og det har ikke haft konsekvenser, og ifølge internetmediet engadget.com, oplyser WhatsApp, at ingen af deres brugere vil få deres konti slettet eller miste funktionalitet efter den 15. maj, hvor den nye privatlivspolitik træder i kraft.

Men samtidig planlægger WhatsApp løbende at begrænse funktionaliteten hos brugere, der ikke har accepteret den nye privatlivspolitik.


Ifølge engadget er noget af det første, der kommer til at ske, at du mister adgange til din chatliste, og at du derefter kun kan ringe eller skrive til nogen, hvis de kontakter dig først, og du så klikker på notifikationen fra WhatsApp.

Herefter stopper app’en helt med at sende beskeder og opkald fra din telefon, og dermed er WhatsApp faktisk bare en død app. Hvornår det præcist sker vides ikke, men det skulle være individuelt for forskellige brugere.

LÆS OGSÅ: Google indfører mere sikkerhed for at sikre dine data


ANNONCE