x

Tindersticks giver dansk jubilæumskoncert med orkester og gæster

Tindersticks giver dansk jubilæumskoncert med orkester og gæster

Det britiske band kan opleves i DR Koncertsalen til maj

Det britiske band Tindersticks drager i 2022 på turné for at markere 30-året for deres dannelse og besøger i den forbindelse DR Koncertsalen 6. maj 2022. Her vil de over to sæt både optræde som som kvintet og flankeret af nogle af de mange musikere, som de har spillet med over de seneste tre årtier.

Tindersticks blev grundlagt oven på opløsningen af sanger Stuart A. Staples' og organist David Boulters gamle Nottingham-band Asphalt Ribbons i 1991. I 1992 var de klar med bandnavnet Tindersticks, og i 1993 udgav gruppen deres selvbetitlede og meget roste debutalbum. Tindersticks fik hurtigt kultstatus med deres særlige, melankolske udtryk, mange akustiske instrumenter og Stuart A. Staples' karakteristiske dybe stemme. Et musikalsk univers, som gav associationer til navne som Leonard Cohen, Scott Walker og Lee Hazlewood og adskilte sig meget fra datidens øvrige britiske scene, der var præget af tidlig britpop som Blur og Suede. 

Fra og med debuten er det blevet til 13 studiealbum, senest Distractions fra februar 2021, foruden soundtracks til hele seks film af den prisvindende franske instruktør Claire Denis. Gruppens kunstneriske interesser har også udfoldet sig i en række projekter inden for alt fra kunst og teater til film og mode og samarbejder med navne som skuespillerne Isabella Rossellini og Robert Pattinson.

GAFFAs anmelder var i øvrigt godt tilfreds med Tindersticks' seneste album.

LÆS OGSÅ: Album nummer 13: Minimalistisk og stadig relevant

Billetsalget til koncerten starter mandag den 31. maj klokken 10.00 via drkoncerthuset.dk

Varm op med "You'll Have to Scream Louder" fra Tindersticks' seneste album, Distractions:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA