Nyhed

Det Turkise Telt skal drive Aarhus-spillested

GAFFA.dk – alt om musik

Der er langt om længe kommet en afklaring for det aarhusianske spillested Atlas

Efter en del usikkerhed gennem den seneste tid har byrådet i Aarhus i går besluttet, at kulturforeningen og koncertarrangøren Det Turkise Telt får ansvaret for at drive spillestedet Atlas frem til udgangen af 2024, skriver Århus Stiftstidende

Da spillestedet Atlas i foråret 2020 – i forbindelse med udpegningen af de regionale spillesteder i perioden 2021-2024 – uden varsel fik frataget sin økonomiske støtte af Statens Kunstfond, blev spillestedets fremtid usikker. I efteråret blev stedet dog reddet via en årlig bevilling fra Aarhus Kommune på 500.000 kroner til 2024. Dengang lød det, at det fortsat var Fonden VoxHall, der skulle drive stedet, indtil andet blev politisk besluttet. I februar gik kommunen så ud og søgte efter en ny operatør til at drive stedet.


For et par uger siden blev det offentliggjort, at Fonden VoxHall og dele af kræfterne bag det nu lukkede Aarhus-spillested Tape ønskede at videreføre stedet. Men efter gårsdags beslutning er det nu blevet vedtaget, at Det Turkise Telt tager teten med at videreføre Atlas.

Thomas Beyer og Baris Citirikkaya, der udgør Det Turkise Telts daglige ledelse, udtaler følgende om afgørelsen til Århus Stiftstidende: “Vi er stolte og begejstrede over, at vores visioner og idéer har lagt grundlaget for denne beslutning. Med vores selvdøbte 'Roots&Hybrid'-profil som rettesnor vil vi etablere os som en fri, engageret og eksperimenterende scene”.

Det Turkise Telt blev udvalgt blandt i alt fire ansøgere, der ønskede at drive spillestedet videre. Ansøgningerne blev vurderet af Niels Christian Linde Simmelsgaard fra Aarhus Kommunes Musikudvalg, Rikke Andersen fra Fermaten i Herning og Martin Røen Hansen fra Godset i Kolding. Det Turkise Telts erfaring og evne til at udfordre musikscenen blev blandt andet nævnt som begrundelse for beslutningen.


Det Turkise Telt har blandt andet arrangeret koncerter under Spot Festival og Aarhus Festuge og rundt om i Aarhus. Læs mere om foreningen her.

LÆS OGSÅ: Nyt spillested og kulturplatform åbner i Aarhus i 2022 

ANNONCE