Nyhed

Rumlig musik indtager streamingtjeneste

GAFFA.dk - alt om musik

I går introducerede Apple "rumlig musik" på deres streamingtjeneste. Den nye teknologi vil virke på alle Apple-enheder

Musik har ændret sig meget gennem tiderne. Det, der startede som mono og senere blev til stereo, ændrer sig nu igen – denne gang til rumlig musik.

Apple selv beskriver i en online-artikel rumlig musik som "lyd, der bevæger sig omkring dig i forskellige retninger".


Den oplevelse er noget, der primært at været forbeholdt biografpublikum og med introduktion af helt nye headsets som Buds Pro fra Samsung og AirPods Max fra Apple, også for folk med den type headsets.

Men det har stadig været begrænset, hvad glæden har været, og den har primært fungeret, når du har set film.

Men nu har Apple også introduceret rumlig lyd på deres streamingtjeneste Apple Music. Det er blevet muligt med tilkomsten af standarden Dolby Atmos, også selvom du ikke bruger et headset – hvilket nok er det, der gør rumlig musik mest spændende.


Du kan findes masser af musik, der allerede er klar til rumlig musik, og det er tydeligt at høre, hvordan kunstnere bevæger sig rundt på scenen, hvis du lytter til koncertmusik, eller bare hvordan kunstner og instrumenter er placeret forskelligt.

De behøver som sagt ikke et headset for at glæde af rumlig musik fra Apple Music, men det kræver, at du er på en Apple enhed, iPhone, iPad eller Mac-computer.

Apple selv oplyser, at hvis de også understøtter andre headsets, der skal du bare ind i indstillinger og slå rumlig lyd til.


I online-artiklen oplyser Apple også, at der allerede nu er kunstnere, der fremstiller rumlig musik, og at de forventer, at mange flere vil tage teknologien til dig.

De forventer ikke, at hverken mono- eller stereomusik forsvinder helt, men at rumlig musik bliver en naturlig udvikling.

LÆS OGSÅ: Nu kommer FaceTime til Android og Windows


ANNONCE