Nyhed

Nu kommer Dolby Atmos til soundbaren

GAFFA.dk – alt om musik

For mange nye tv er en soundbar en vigtig tilføjelse for at sikre den gode lyd til koncerten eller filmen. En ny soundbar med teknologi udviklet i samarbejde med Dolby Laboratories lover at levere Dolby Atmos-lyd i din stue

De fleste af os kender Creative som firmaet bag de første lydkort til pc’er og senere som dem, der står bag Sxfi-teknologien til headsets. De er nu klar med en ny soundbar til dit tv, der som den første har Creatives Super X-Fi Headphone Holografi, en teknologi udviklet i samarbejde med Dolby Laboratories, og som blandt andet lover at bringe Dolby Atmos ind i din stue.

Der findes i dag både tv og soundbarer, der har Dolby Atmos, men i tv er det ofte yderst begrænset, hvor god lyden kan blive, på grund af de relativt små højttalere der er i nye tv, og mange soundbars med Dolby Atmos hører til i den store ende.


Creatives nye SXFI Carrier Soundbar lover dog en stor lydoplevelse, på trods af en kompakt størrelse. Den er baseret på et skræddersyet design fra Dolby, og skulle være den første af sin art med Dolby Atmos Speaker System.

I en pressemeddelelse oplyser Creative, at deres nye soundbar er udviklet for at integrere de akustiske koncepter i både Dolby Atmos og SuperWide for at opnå en kraftfuld akustisk ydeevne.


Den har syv drivere indbygget, hver med sin egen DSP-styrede forstærker, hvilket skulle betyde, at den kan levere samme lydsignatur som sin forgænger, selvom den er halv størrelse og koster langt mindre.

Du skal dog stadig have en 10” trådløs subwoofer med for at få den nødvendige basydelse.

Samtidig har soundbaren også Super X-Fi Headphone Holography, hvilket skulle genskabe lydbilledet i en surround-højttalersystem i hovedtelefonerne, hvis du bruger sådanne. Dette skulle betyde, at du kan bruge et headset sammen med soundbaren og stadig få samme lydoplevelse. Det skal dog være et SXFI-headset, før soundbares teknologi slår igennem her også.


Den nye soundbar kan købes for omkring 7.500 kroner, så selvom den er billig, er den langtfra gratis.

LÆS OGSÅ: Nu kommer Xbox som køleskab

ANNONCE