Nyhed

VIDEO: Lovende Lucky Lo er lyden af tider, der mødes

GAFFA.dk – alt om musik

Den single-aktuelle musiker går på tværs af musikhistorie og genrer i sin lyd. Et spændende take på indiepop anno 2021. 

Den svenske, dansk bosatte sanger og multi-instrumentalist Lo Ersare er dukket op og manifesterer sig, med sin jazzede, eksperimenterede og moderne lyd, som en af de mest interessante artister, der vokser ud af det danske vækstlag lige nu.  

Ersare, der går under kunstnernavnet Lucky Lo, gjorde sig særligt bemærket, da hun lagde vokal til en af sangene fra  konservatoriekammeraten Asgers Nordtorps projekt Guldimund. Nemlig med sin medvirken på sangen "Tror du på engle?" fra det anmelderroste album Dem vi plejede at være.


Og nu er Lucky Lo aktuel med sin anden single, "Supercarry", der udkommer i dag. En single, der formår at kaste lys over Los lyd, der står som et spændende sammensurium af gammelt og nyt. En genrefusion mellem jazz, barok-pop og folk, der står som en stærkt bud på indiemusik anno 2021. En lyd, der på smuk vis synes at møde fortiden og adoptere den i nutiden, med en langsommelig og karrekteristisk vibrato, der giver associationer til 50'ernes store jazzvokalister som Edith Piaf, understøttet af poppede synth-arrangementer. 

Om sangen "Supercarry" foræller den svenske musiker:

– Sangen er spillet på en Juno-106 fra 1986 og har en bro, som tager udgangspunkt i jazzharmonik.


Og det møde mellem nostalgi og nutid, der findes i musikkens genreblanding, er hun da også selv bevidst om:

– Jeg kan godt lide at blande musikstilarter. Jeg falder ofte tilbage på at blande skalaer fra folkemusik sammen med retro pop-sangskrivning, lyder det. 

Lucky Lo fortæller i denne sammenhæng også ,at vennen Asger Nordtorp Pedersen (Guldimund, Tårn, Blaue Blume), der også er guitarist i hendes band, sammen med resten af gruppen, har opgaven at gøre sangene til noget, der lyder som indiepop, som den kunne lyde – lige nu:

– Mine sange kommer med færdig tekst, melodi og akkorder. Jeg giver dem til mit band, hvor de tager sangen videre til det næste niveau, og Asger Nordtorp Pedersen har især opgaven at "finde en 2021-lyd til sangerne", fortæller hun. 


At finde sin indre superhelt

Den nye single bliver den anden single fra musikeren, der tidligere på året udkom med sangen "Heart Rhythm Synchronize". Titlen "Supercarry" er en sjov sammentrækning af to ellers uforenelige ord: 

– Sangen er lavet fra et ord, jeg selv har fundet på. En idé om at komme væk fra den negative betydning af at ”carry” sine medmennesker, fortæller hun og fortsætter:


– Visionen supercarry er baseret på at finde sin indre superhelt. At sætte sine egne behov til side for at løfte en anden, eller lade sig selv blive løftet. Jeg finder utroligt meget glæde i at hjælpe andre, og det er en form for ”self-care”, som jeg synes er lidt blevet glemt.

LÆS OGSÅ: Masken krakelerede for Guldimund – i den mest positive forstand

Du kan lytte til den nye single – og se den dertilhørende musik til "Supercarry" herunder. Alt imens du finder din indre superhelt og husker på værdien i at hjælpe – og blive hjulpet:

 

ANNONCE