Nyhed

Så blev Windows 11 officielt lanceret

GAFFA.dk - alt om musik

Microsoft har lige lanceret deres næste version af deres operativsystem, med nyt design, ny menu og mere

Så blev det officielt. Microsoft har lige afholdt en stor lancering, hvor de præsenterede den næste version af Windows, og navnet blev som forventet Windows 11 – også selvom Microsoft tidligere har været ude og sige, at Windows 10 ville blive den sidste version af Windows nogensinde.

En af de ting Microsoft har ønsket med den kommende version, er en mere enkel grænseflade, en ny Windows Store og forbedringer til ydelse og multitasking.


En af de virkelig interessante ting ved den nye version er, at nu bliver det muligt at afvikle Android-applikationer direkte på Windows – det bliver virkelig spændende at se, hvordan det kommer til at virke.

Windows 11 har fået en ny Startmenu og startknap – hvor den før var at finde ude til venstre på skærmen, så flytter den ny ind på midten af skærmen.

En ting som mange af os har gået og sukket efter er, at Microsoft dropper de ’Tiles’ eller fliser, som de introducerede med Windows 8, og som har hægt ved lige siden. De forsvinder nu med Windows 11, og du få en startmenu der minder mere om den du kan finde på Chrome OS og Android, hvor du bliver præsenteret for nyligt brugte apps og programmer, og ikke mindst en ny søgemenu.


Hvis vi kigger lidt nærmere på selve designet, så er hjørnerne skærmbilleder blevet mere afrundede, alt sammen for at give et mere blødt udseende, og man fristes til at sige at der minder om Android-menuerne.

Windows 11 får også en funktion de kalder for ’Snap Layouts’, en række forudbestemte måder du kan placere apps på, på skærmen, og så vil Windows 11 huske hvor du har placeret dine apps, takket være Snap Groups.

Den funktion er specielt rettet mod brugere der har flere skærmen, for på den måde kan du sikre at apps altid åbner op på den ønskede skærm.


Microsoft fortæller at de har arbejdet på at gøre ydelsen bedre. De har blandt andet gjort Windows Update 40% mindre og mere effektiv, hvilket skulle opnås ved at det hele nu sker i baggrunden.

En anden måde Microsoft ønsker at øge hastigheden på Windows 11 på, er ved at benytte samme måde at gemme data på, som de benytter på deres konsol Xbox Series X/S. Den teknologi skulle kunne gøre det markant hurtigere at åbne programmer, specielt hvis udviklerne indarbejder den i deres programmer.

Præcist hvornår vi kommer til at se Windows 11 er ikke helt oplyst endnu, men de siger at det nok kommer til at ske sidste på året. Når Windows 11 bliver lanceret, så som en gratis opdatering til en eksisterende Windows 10-installation.


LÆS OGSÅ: Vi har brugt musikken som tidsmaskine

ANNONCE