x

Britney Spears ringede 112 natten før altafgørende høring om værgemål

Britney Spears ringede 112 natten før altafgørende høring om værgemål

Britney Spears ringede ifølge The New Yorker 911 (svarende til det danske 112 for nødopkald) aftenen inden sin høring for at anmelde misbrug af det meget kontroversielle værgemål, hun er under. 

Britney Spears har i 13 år, siden 2008, været under et værgemål, der betyder, at hendes far Jamie Spears og en kvinde ved navn Jodi Montgomery har fuld kontrol over hendes liv. I slutningen af juni udtalte Spears sig for første gang om, hvor traumatiserende det har været for hende at være under værgemålet.

I en stor, undersøgende artikel i The New Yorker, uarbejdet og skrevet af journalisterne Ronan Farrow og Jia Tolentino, kommer der nye foruroligende detaljer frem om den bizarre sag. Herunder at Britney Spears natten inden sin høring, hvor hun for første gang skulle udtale sig om værgemålet, ringede 112 for at anmelde sit værgemål som værende misbrug.

Britney Spears er under værgemålet blandt andet blevet tvunget til at få indført en spiral (prævention, der forhindrer graviditet), som hun ikke selv kan bestemme, hvornår hun gerne vil have fjernet. 

Farrow og Tolentino kommer med yderligere nye oplysninger i sagen efter at have talt med folk tæt på Britney Spears – blandt andre moderen Lynne Spears, Jacqueline Butcher (en tidligere familieven), Spears' tidligere hushjælp, tidligere ven Sam Lufti og folk der har arbejdet omkring Britney. 

LÆS OGSÅ:  #FreeBritney – men fra hvad?

Blandt andet kommer det frem, at Britney Spears allerede i 2008, året hvor hun blev underlagt værgemålet, modsatte sig, at faderen skulle være hendes værge. Spears hyrede sin egen advokat dengang, Adam Streisand, og han gjorde det klart for retten, at hun altså ikke ønskede, at hendes far skulle have den magt over hende – uden held. 

Ifølge den tidligere familieven Butcher var processen omkring Britneys værgemål dengang i 2008 overstået på 10 minutter. Ingen vidnede, og der blev ikke sat spørgsmåltegn ved det problematiske i, at Britney Spears ikke ønskede sin far som værge. Det kommer ydermere frem, at moderen Lynne Spears ikke blev med-værge, fordi hun kun troede, at det drejede sig om et par måneder – og at Jamie Spears (faderen) hurtigt tog kontrol over det hele. 

Jacqueline Butcher fremhæver også i The New Yorker-artiklen, at hun har overhørt Jamie være utroligt ubehagelig over for Britney. Han har blandt andet sagt: "Du er fed. Far får dig på en kur og hyrer en træner, og så kommer du i form." Hun erindrer også, at han ofte har kaldt sin datter en luder og en dårlig mor, og at han har fået folk, som Britney ellers var glad og tryg ved fyret – herunder en husholderske, som Britney var blevet meget tæt med. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA