Nyhed

Don Everly fra The Everly Brothers er død

GAFFA.dk – alt om musik

Den anden bror, Phil, døde tilbage i 2014

Don Everly fra den amerikanske country/rock and roll-brødreduo The Everly Brothers er død, 84 år gammel, skriver Pitchfork.

The Everly Brothers alias storebror Don (til højre på foto) og lillebror Phil Everly (der døde i 2014, 74 år gammel) brød igennem tilbage i 1957 med hittet "Bye Bye Love", som de året efter fulgte op med klassikere som "Wake Up Little Susie", "All I Have to Do is Dream" og "Problems". De var især kendt for deres vokalharmonier og akustiske guitarer og var en stor inspirationskilde for blandt andre The Beatles, The Beach Boys, The Bee Gees og Simon & Garfunkel.


Gruppen havde en række andre hits i begyndelsen af 60'erne, indtil succesen begyndte at falde. De var dog aktive frem til 1973, hvor de gik i opløsning efter stigende uenigheder mellem de to brødre, og ved deres sidste koncert, i Buena Park i Californien, smadrede Phil Everly sin guitar og udvandrede fra scenen, så Don måtte afslutte showet alene. Herefter indledte de solokarrierer med en vis succes, inden de blev gendannet fra 1983-2005, dog uden samme popularitet som i 60'erne. De spillede i den forbindelse i Parken i 2004, hvor de varmede op for Simon & Garfunkel. Deres seneste studiealbum var Some Hearts fra 1988.

De to Everly-brødre voksede op i Shenandoah, Iowa. Deres far var minearbejder, men spillede også musik med først sin kone og senere også børnene, og familien optrådte med succes i et lokalt radioshow under navnet The Everly Family, hvilket gav børnene lyst til en karriere inden for musik.

I 1986 var The Everly Brothers blandt de første, der blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame, og da Rolling Stone i 2015 lavede en liste over The Greatest Duos of All Time, fik de førstepladsen.


LÆS OGSÅ: Phil Everly er død, 74 år

Hør opsamlingen All I Have to Do Is Dream:


ANNONCE