x

S-kulturordfører: DR bør selv finde pengene til P6 Beat og P8 Jazz

S-kulturordfører: DR bør selv finde pengene til P6 Beat og P8 Jazz

Ifølge medie- og kulturordfører for Socialdemokratiet, Kasper Sand Kjær, er det ikke politikernes arbejde at rede de to DAB-kanaler P6 Beat og P8 Jazz

Som det ser ud nu, står P6 Beat og P8 Jazz til at lukke ved udgangen af 2021. Der er i finansloven 2022 ikke afsat penge til de to kanaler, og der er intet løfte om at inkludere dem i den nye medieaftale, der skal forhandles på plads her i efteråret.

Ifølge Socialdemokratiets medie- og kulturordfører Kasper Sand Kjær er det ikke på politikernes bord, at P6 Beat og P8 Jazz’ skæbne skal afgøres. Han mener, at DR selv skal finde pengene, ligesom med de andre kanaler:

– Der er heller ikke på finansloven afsat penge til P1, P3 og P4, det er jo en del af det meget store budget som Danmarks Radio har, og derfor er det op til ledelsen i Danmark Radio at prioritere indenfor det budget, fortæller Kasper Sand Kjær til GAFFA.

Politikerne har dog de seneste to år "holdt hånden under de to DAB-kanaler", som Kasper Sand Kjær selv formulerer det, for at skabe ro omkring DR’s økonomi og skåne dem for yderligere besparelser. Noget, han mener ikke holder i længden.

– Hvis det står til os, så er tiden kommet til at de to kanaler, ligesom DR’s andre radiokanaler og tv-kanaler, er en prioritering indenfor DR’s eget budget, siger Kasper Sand Kjær og peger på, at det ikke lige nu tyder på nogen ekstrabevilling, som de to kanaler fik i 2019 og 2020 under tidligere kulturminister Joy Mogensens virke.

I en skriftlig kommentar til MediaWatch fortæller DR's direktør for Børn, Unge og Kultur Henrik Bo Nielsen, at pengene skal komme fra politisk side, såfremt kanalerne skal fortsætte, oven på de store besparelser, der i 2018 blev fortaget i DR, under den dengang Venstre-ledede regering:

"Vi er fortsat fra DR’s side positive over for at videreføre kanalerne, hvis der prioriteres finansiering fra politisk side i lighed med i 2020 og 2021, sådan som vi også har udmeldt fra første færd. Med de store besparelser, vi i DR har gennemført, så har vi ikke selv mulighed for at videreføre kanalerne, medmindre vi lukker noget andet.” 

For Kasper Sand Kjær skal det være et særligt ønske fra de andre partier, der kan sikre P6 Beat og P8 Jazz’ overlevelse, eller i al fald sikre DR flere penge:

– Vi står i forvejen her i efteråret og skal forhandle et nyt medieforlig, og hvis der møder et parti op dér, med et krav om at DR skal have flere penge, så lytter vi selvfølgelig til det, siger han til GAFFA.

GAFFA følger op på sagen.

LÆS OGSÅ: P6 Beats og P8 Jazz' fremtid er atter usikker 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA