x

Kanye West har lavet årets mest streamede album i USA i ugen efter udgivelsen

Kanye West har lavet årets mest streamede album i USA i ugen efter udgivelsen

Donda går direkte ind som nummer et på den amerikanske Billboard 200-liste

Kanye Wests nye og meget omtalte album Donda lægger sig i front som det mest streamede og downloadede i USA i år den første uge efter udgivelsen. Han har streamet og downloadet 309.000 albumenheder – forklaring på en albumenhed følger nedenfor – og overhaler dermed den populære Olivia Rodrigo med hendes album Sour, der hidtil har toppet listen, skriver Billboard.

Det er ikke nyt for West at indtage førstepladsen på Billboard-listen. Det er nemlig hans 10. album med en førsteplads. En titel, han deler med Eminem, der i skrivende stund også har haft 10 plader til at ligge nummer et. Både West og Eminem har haft alle deres plader til at ligge nummer et på denne liste – kun undtaget af en enkelt, nemlig deres debut.

Kanye West er nu en ud af syv kunstnere, der har 10 eller flere førstepladser på Billboard-listen, i dens 65 år lange levetid. På en førsteplads med flest albums nogensinde til at ligge nummer 1 findes The Beatles med intet mindre end 19 plader. På en andenplads ligger en god ven af West, nemlig Jay-Z med 14 styk, og lige efter ham findes Bruce Springsteen med 11 album.

’The Billboard 200”-listen har eksisteret i 65 år, og rangerer hver uge de mest populære album i USA. Siden mere og mere musik bliver lyttet til online, og der dermed ikke sælges lige så mange fysiske albums, baserer de nævnte tal sig på det, der hedder albumenheder. En albumenhed svarer i USA til 1250 streams eller 10 downloadede sange. Og i Donda’s tilfælde er tallene baseret udelukkende på streaming og downloads, for albummet er ikke udgivet i fysisk form endnu.

LÆS OGSÅ: Gurli Gris driller Kanye West 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA