Nyhed

K-medieordfører om P6 Beat og P8 Jazz: ”At sige, at der ikke er penge nok, det er simpelthen uanstændigt”

GAFFA.dk – alt om musik

Ifølge Det Konservative Folkepartis medieordfører, Birgitte Bergman, er det op til DR selv at disponere efter, hvad der skal være på programfladen – og pengene er der til det, mener hun

De to DAB-kanaler, P6 Beat og P8 Jazz, er lukningstruede. Der er ikke afsat penge til kanalerne fra politisk side, og DR’s direktør for Børn, Unge og Kultur, Henrik Bo Nielsen, har udtalt til MediaWatch, at DR ikke selv har mulighed for at videreføre de to kanaler set i lyset af de besparelser, som DR har gennemført.

Ifølge Det Konservative Folkepartis medieordfører, Birgitte Bergman, er det dog ikke politikernes opgave at finde pengene til DR.


– DR får næsten 4 milliarder kroner i bevilling, og det er jo op til dem, mener jeg, at disponere, hvad der så skal være på programfladen. Det skal vi politikere ikke blande os i, udtaler hun til GAFFA.

Meldingen er klar. DR er ansvarlige for deres egen programflade, og ifølge Birgitte Bergman har DR både ansvaret for og pengene til at disponere.

– Det er jo Danmarks Radio i sidste ende, der beslutter, hvad der er på programfladen, så at skyde det over på, at der ikke er penge nok, det er simpelthen uanstændigt. Penge, det er der i hvert fald. Så må de jo disponere efter, hvad de mener, der skal være på programfladen.


Også Socialdemokratiets medie- og kulturordfører, Kasper Sand Kjær, har givet udtryk for, at DR selv må prioritere P6 Beat og P8 Jazz inden for deres eget budget.

I kontrast mener Radikale Venstres kulturordfører, Zenia Stampe, at det er regeringens opgave at finde pengene til de to DAB-kanaler.


– Det er jo nemt nok at sige, at det må DR bare finde, og så skælde ud på DR, men man skal jo bare vide, at hvis de skal finde de 20 millioner kroner om året, så skal de spare dem et andet sted. Det betyder, at så skal de ud og nedlægge nogle andre programmer. Og der er jo blevet skåret ind til benet, udtaler kulturordføreren til GAFFA.

Birgitte Bergman holder fast i, at det op til DR selv at afgøre kanalernes fremtid.


– Jeg bliver sgu lidt træt af, at hver gang, der er et eller andet, der ikke kan lykkes Danmarks Radio, så skal der sendes flere penge. Sådan kan man jo ikke drive en butik. Den går altså ikke.

Dette skal ikke forstås, som at medieordføreren ikke gerne ser et bredt udbud. Det skal der være, mener hun.

– Men til syvende og sidst, så er det jo Danmarks Radio, der beslutter det.


ANNONCE