Nyhed

X Factors nye dommer: Livet handler om at udfordre sig selv

GAFFA.dk – alt om musik

Kwamie Liv havde ikke nogen betænkeligheder, da hun blev tilbudt at sidde mellem Thomas Blachman og Martin Jensen i den kommende X Factor-sæson.

Der er kommet en ny i klassen i X Factor-regi.

Den 36-årige sangerinde Kwamie Liv er nemlig blevet præsenteret som Oh Lands afløser i den kommende sæson af "X Factor", som får premiere i begyndelsen af 2022.

- Det er spændende, og jeg glæder mig enormt meget. Det er helt nyt for mig, lyder det fra Kwamie Liv.

- Det må være det, livet handler om: at udfordre sig selv, lære af det og vokse som menneske.


Kwamie Liv havde ikke nogen betænkeligheder, da hun fik tilbudt dommertjansen. Men hun har alligevel søgt sparring hos venner, familie og hos andre, som har arbejdet på programmet.

- Det er en meget velovervejet beslutning, fordi jeg forstår, hvor meget det kommer til at fylde i mit liv, og hvor meget af mig selv jeg kommer til at skulle give.

- Samtidig er det også noget, jeg er klar til, og som jeg har lyst til. Jeg ved, at jeg selv kommer til at lære rigtigt meget - og så kommer jeg forhåbentligt også selv til at kunne bidrage.


Kwamie Liv har været en del af den danske musikscene siden 2014, hvor hun debuterede med ep'en Lost in the Girl.

Siden har hun stået bag numre som "17" og "New Boo", men musikken har altid været en del af Kwamie Livs liv.

- Jeg har lavet musik, siden jeg var barn. Jeg har altid været omgivet af musik, og så har jeg bygget alt, jeg står på, op brik for brik. Jeg har aldrig taget den nemme vej, fortæller hun.


- Jeg håber selvfølgelig, at den erfaring kan bruges. Men hvordan det lige præcis bliver brugt, må tiden vise, for det kommer an på deltagerne, og hvad de har brug for.

Kwamie Liv kan altid selv søge råd hos X Factors erfarne nestor Thomas Blachman. Han napper nemlig sin 14. sæson i det uhyre populære program, og så tager sidste års dommerdebutant, dj'en Martin Jensen, også endnu en tørn.

De to kamphaner har allerede taget godt imod deres nye kollega. Men Kwamie Liv er godt klar over, at dynamikken kan ændre sig, når konkurrencen for alvor begynder.


- Vi er musikere, så vi er vant til at diskutere detaljer. Det gør vi hele tiden, så der er ikke så stor forskel på at gøre det for åben skærm. Så det er jeg overhovedet ikke bange for, for vi har jo ret til at have hver vores faglige mening.

- Vi vil jo alle sammen det samme, nemlig musikken, så det skal nok blive godt. Det gode ved os tre er, at vi har meget forskellige energier. Vi står virkelig stærkt i hver vores energi. Det kan jeg allerede mærke nu.

Kwamie Liv er klar over, at diskussionen også kan foregå hjemme i stuerne og rykke ind på de sociale medier.


- Jeg tror grundlæggende på det gode i mennesket, og sådan kigger jeg på alle mennesker. Også dem, der kritiserer mig. Jeg håber ikke, mit fokus bliver på kritikken. Det må jeg virkelig huske på, når jeg står i det. Mit fokus er på at løfte deltagerne, lyder det fra dommerdebutanten.

I denne uge har Kwamie Liv for alvor første arbejdsdag, når årets første audition begynder.

15. sæson af programmet får premiere på TV 2 i januar 2022.


LÆS OGSÅ: Kwamie Liv-interview: – Musikken holder mig i balance

ANNONCE