x

Modtager stor pris: Dansker har udgivet Nordens bedste album

Modtager stor pris: Dansker har udgivet Nordens bedste album

Clarissa Connelly er den første dansker nogensinde, der hiver en af Nordens helt store musikpriser med hjem. 

Vinderen af musikprisen Hyundai Nordic Music Prize er nu blevet offentliggjort på branchefestivalen by:Larm i Oslo. For første gang nogensinde gik den til en kunstner med dansk statsborgerskab, nemlig dansk/skotske Clarissa Connelly for folk-albummet The Voyager.
 
by:Larm Festivals presseansvarlige Erik Egenes udtaler:
 
"Der er absolut ingen andre, der lyder som skotsk/danske Clarissa Connelly. Hun var allerede en af by:Larms favoritter blandt årets program, og at hun er modtager af Hyundai Nordic Music Prize er kronen på værket. Hvilke andre blandet vikingetidens mytologi med retropop a la Kate Bush og Enya? Og ikke mindst – hvilke andre kan gøre det så uforskammet godt?"
 
Udover hovedprisen fik to andre artister og deres album en lille honorable mention med på vejen. De gik til finske Oranssi Pazuzu for albummet Mestarin kynsi og islandske Ingibjörg Turchi for albummet Meliae.
 
Hyundai Nordic Music Prize er en årlig pris, hvor årets bedste nordiske album kåres i sammenhæng med by:Larm Festival i Oslo. Prisen sigter efter at skabe tættere og stærkere relationer de nordiske lande imellem og at demonstrere, hvad Nordens musikscene har at byde på i en international kontekst. Fokus for hovedprisen, som er en pengepræmie på 10.000 euro, ligger på fuldlængdealbummet som kunstform.
 
Tidligere vindere tæller islandske Hildur Guðnadóttir (2020), svenske Robyn (2019), norske Susanne Sundfør (2018), norske Jenny Hval (2017), norske Band of Gold (2016), finske Mirel Wagner (2015), svenske The Knife (2014), svenske First Aid Kit (2013), svenske Goran Kajfes (2012) og islandske Jónsi (2011).
 
De nominerende bestemmes af en jury sammensat af branchepersoner i Norden, mens vinderne kåres af en international jury sammensat af branchepersoner.
 
Den nordiske jury består af: Audun Vinger (NO), Arnar Eggert Thoroddsen (IS), Ilkka Mattila (FI), Annah Björk (SE) og Anna Ullman (DK). International jury: Jeanette Lee (Rough Trade), Jude Rogers (The Guardian), Eric Deines (Jagjaguwar) og Stuart Maconie (BBC).
 
De nominerede var:

Danmark:
Clarissa Connelly - The Voyager
ML Buch – Skinned
Baby in Vain - See Through

Sverige:
Klara Keller - Hjärtansfröjd EP
Ane Brun - After the Great Storm

Norge:
girl in red - if i could make it go quiet
Nekromantheon - The Visions of Trismegistos
Musti – Qoyskayga

Finland:
Lau Nau - Själö – Original Soundtrack with Sound Environments By Janne Laine
Oranssi Pazuzu - Mestarin kynsi

Island:
Bára Gísladóttir/Skúli Sverrisson – Caeli
Ingibjörg Turchi – Meliae

GAFFAs anmelder tildelte albummet The Voyager fire ud af seks stjerner med følgende konklusion:

"Når alt kommer til alt, bliver vi taget med på en spændende rejse i et landskab, der ikke lader sig tæmme af skarpe klippekanter og potentielle stenskred. Bon voyage!"

LÆS OGSÅ: CLARISSA CONNELLY-ANMELDELSE: En vidtspændende rejse igennem tid og sted

Hør "Holler" fra Clarissa Connellys The Voyager her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA