x

Mick Jagger taler om at fortsætte uden Charlie Watts – hør ny Stones-sang

Mick Jagger taler om at fortsætte uden Charlie Watts – hør ny Stones-sang

”Uden at have Charlie med os bliver det meget svært"

I et interview med Zane Lowe på Apple Music 1 fortæller Mick Jagger fra Rolling Stones om sin tid i studiet med Charlie Watts, om sorgen og valget om at fortsætte med turnéen efter Watts' død, hvor Steve Jordan få uger før Watts' død blev afsløret som afløser for den på det tidspunkt sygdomsramte Watts. Vi hører også om The Rolling Stones' nye sang ”Troubles A' Comin”, et cover af Chi-Lites original, der blev udgivet i forbindelse med 40-års dagen for albummet Tattoo You. Samt hvordan det var at vende tilbage til Tattoo You-arkivet for at genopdage sangen, der blev optaget i Paris i 1972.

Mick Jagger fortæller om sorgen over at fortsætte uden Charlie Watts og reflekterer over den tid, de tilbragte sammen i studiet 

”Uden at have Charlie med os bliver det meget svært. Vi har sangene, hvor han er med, men hvis vi skaber ny musik, kommer han ikke til at være med. Det er meget trist. Charlie og jeg arbejdede faktisk i studiet for ikke så længe siden, mens vi lavede Tattoo You-tingen. Ronnie (Wood, guitarist, red.) var i studiet. Charlie kom derhen, og vi arbejdede og legede med lidt forskellige ting. Det føles, som om vi i går var i studiet sammen. Det er så underligt og meget trist. Jeg mener, det er så lang tid at arbejde med nogen på denne måde, og man lærer hinanden så godt at kende. Du kender deres særegne kvaliteter, og de kender dine. Og man taler et særligt sprog med hinanden som musikere, selvfølgelig som i alt andet. Det er svært at tale om musik, men efter al den tid finder man en måde at kommunikere med hinanden på. Det er meget sjældent, og jeg savner det utroligt meget.

Mick Jagger forklarer, hvordan det føltes at starte ”No Filter” tournéen uden Charlie Watts

”Nogle mennesker sagde “Charlie er død. Du skal ikke lave turnéen”. Men sagen med The Rolling Stones er, tror jeg, at vi igennem vores karriere har udholdt modgang. Vi har haft op- og nedture, for det meste opture for at være ærlig. Vi har haft modgang, og den her er nok den allersværeste. Vi bookede turnéen og skulle have spillet sidste år. Vi kunne ikke gøre det, af indlysende årsager, på grund af pandemien, men jeg tror, ​​at alle i bandet bare tænkte, at vi ville fortsætte. Efter de første koncerter føltes det rigtig godt. Det er jeg glad for. Jeg ved, at Charlie gerne vil have, at vi gør det, og jeg tror, ​​at publikum vil have, at vi gør det. Selvfølgelig er det anderledes, og det er selvfølgelig trist på så mange planer. Men jeg mener, at du skal bare gå derud og spille igen. Det gør, at du får det bedre. Det er meget rensende, så jeg tror, at det er rigtigt godt, at vi gør det”

Frontmanden fortæller om, hvordan det var at vende tilbage til upubliceret materiale

”Jeg mener, jeg ikke vil udgive musik, der ikke er god nok. Fordi der er en historisk interesse for sangene, hvis du forstår, hvad jeg mener? Jeg vil have, at de skal være gode og interessante og sjove, eller noget. Nogle gange lytter jeg og tænker, der er ofte en grund til, at vi ikke udgav sangen i første omgang.”

LÆS OGSÅ: The Rolling Stones udgiver ny musikvideo – dedikeret til Charlie Watts

Se hele interviewet af Zane Lowe på Apple Music 1 med Mick Jagger herunder: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA