x

Google vil øge sikkerheden for brugere

Google vil øge sikkerheden for brugere

Tidligere på året lancerede søgegiganten planer om at øge sikkerheden for deres brugere, og nu er de tæt på, at det bliver en realitet

Den såkaldte 2-faktor-godkendelse, altså der hvor du ud over brugernavn og kodeord skal bruge en ekstra godkendelsesmetode til at logge på fx Gmail, bliver snart en realitet for millioner af Googles brugere.

Det var tilbage i maj, at Google lancerede deres planer om at slå 2-faktor-godkendelse til for de fleste af deres brugere, og nu i forbindelse med Cybersecurity Awareness Month fortæller de i et blogindlæg, at de vil slå den nye godkendelsesmetode til for over 150 millioner flere inden årets udgang.

Tilbage i 2018 var det, ifølge Google, kun 10% af deres brugere, der benyttede den ekstra sikkerhed, og de har siden gjort en hel del for at få flere til at benytte sikkerhedsteknikken.

De presser også omkring 2 millioner YouTube-skabere til at bruge 2-faktor-godkendelse, så deres kreative kanaler ikke bliver overtaget af hackere, og de har et samarbejde med et sikkerhedsfirma, så de kan give omkring 10.000 hardware-sikkerhedsnøgler væk om året – ikke mange, og det gælder endnu ikke i Danmark.

Danske brugere kan dog stadig bruge 2-faktor-godkendelse, det kræver blot, at der bliver installeret en lille app på din smartphone fra Google, som kan stå for det ekstra lag sikkerhed.

LÆS OGSÅ: Nu kan du dele lydklip på Clubhouse


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA